09.29.2024

Reisi’nin ölümü nedeniyle New York’taki BM Bayrağı yarıya indirildi

İran Cumhurbaşkanı Raisi’nin ölümü nedeniyle New York’taki Birleşmiş Milletler bayrağı yarıya indirildi

Azerbaycan sınırı yakınlarında kar fırtınasının yol açtığı ani bir kazada İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı ve heyeti hayatını kaybetti.

New York City’nin Birleşmiş Milletler genel merkezi, Pazar günü helikopter kazasında hayatını kaybeden İran’ın merhum Cumhurbaşkanı İbrahim Rrisi’nin anısına Salı günü bayrağını yarıya indirdi. BM şubesine, “İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Seyyed İbrahim Reisi Ekselansları’nın vefatına saygı göstergesi olarak BM Bayrağı yarıya indirilecektir” denildi. “Tüm ofisler ve görev istasyonları bu vesileyle bayraklarını indirmeye teşvik ediliyor.”

Açıklamada, “ABD, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi, Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan ve diğer delegasyon üyelerinin İran’ın kuzeybatısında meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle resmi taziyelerini ifade ediyor” denildi. “İran yeni cumhurbaşkanını seçerken, İran halkına ve onların insan hakları ve temel özgürlükler için verdiği mücadeleye desteğimizi bir kez daha teyit ediyoruz.”