10.25.2024

Rüşvetten yargılanan AK Partili eski Bağlar Belediyesi Başkanı Beyoğlu’na 3 yıl 9 ay ceza

Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi’ne kayyum olarak atanan ve daha sonra belediye başkanı seçilen AK Partili Hüseyin Beyoğlu, rüşvet suçlamasıyla yargılandığı davada 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 2019’da Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi başkanlığı seçimini kazanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayının yerine mazbata verdiği AK Partili Hüseyin Beyoğlu, bir müteahhitten ruhsat ve imar izni için rüşvet aldığı gerekçesiyle haklarında açılan davada 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İmar izni karşılığında rüşvet aldığı belirlenen ve 17 Temmuz’da tutuklanan Hüseyin Beyoğlu ve yardımcısı Sıdık Aycil ile İmar Müdürü Fırat Kılıç’ın yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. “Görevi kötüye kullanma” suçundan yargılanan sanıkların duruşması, Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Cumhuriyet savcısı esas hakkında hazırladığı mütalaada, sanıkların üzerine isnat edilen suçtan cezalandırılmalarına yönelik görüş bildirdi.

Sanıklar Beyoğlu, Kılıç ve Aycıl, suçsuz olduklarını iddia ederek beraat talebinde bulundu. Müşteki Nusret B. de sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme, tutuklu sanıklar Beyoğlu ve Kılıç hakkında “icbar suretiyle irtikap” suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına, Aycıl’ın ise eyleminin sabit olmaması nedeniyle beraatine karar verdi.

Mahkeme, sanıklar hakkında hükmedilen hapis cezasının miktarı, suçun niteliği, yargılama safahatının tüm aşamalarıyla tam olarak sonuçlanmamasını ve kaçma şüphelerinin kuvvetle muhtemel olmasını gerekçe göstererek sanıkların tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.