09.20.2024

Rusya, Ukrayna’yı bombardıman altına aldı! Çok sayıda sivil hayatını kaybetti

Ukrayna’da Rusya’nın işgali devam ederken, son dönemde azalan saldırılar yeniden şiddetlendi. Rusya’nın Tu-95 tipi stratejik bombardıman uçaklarından füze fırlatma tehdidi üzerine Ukrayna genelinde hava alarmı verildi.

Ukrayna’da Rusya’nın başlattığı savaş, iki buçuk yılı aşkın süredir devam ediyor. Son dönemde nispeten azalan saldırılar, yeniden şiddetlenerek ülke genelinde paniğe neden oldu.

KİEV ALARMDA

Kiev Şehri Askeri İdaresi’nin açıklamasına göre, Rusya’nın Tu-95 tipi stratejik bombardıman uçaklarından füze fırlatma tehdidi üzerine ülke genelinde hava alarmı verildi. Özellikle Harkiv, Mikolayiv, Dnipro ve Vinnitsa bölgelerinde yaşayanlara sığınaklara sığınmaları için uyarılar yapıldı.

HEDEFTE HARKİV VAR

Harkiv Bölge Valisi Oleg Sinegubov, Rusya’nın Harkiv’e saldırı düzenlediğini doğruladı. Şehirde yaşanan patlamalar sonucu can ve mal kayıpları meydana geldi.

KİEV’DE BÜYÜK PANİK

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de de şiddetli patlamalar yaşandı. Başkentte elektrik ve su kesintileri yaşanırken, ilk belirlemelere göre en az dört kişi hayatını kaybetti ve 37 kişi yaralandı.