05.03.2024

Rusya’nın tek uçak gemisi Admiral Kuznetsov’da yangın olduğu iddia edildi

Rusya’nın tek uçak gemisi olan Admiral Kuznetsov’da, tersaneye yanaştığı esnada yangın çıktığı iddia edildi

Geminin modernizasyonunu denetleyen Birleşik Gemi İnşa Şirketi (USC)’nin Başkanı Alexei Rakhmanov, RIA Novosti’ye olayın onarım çalışmaları sırasında bu olayın meydana geldiğini belirtti

Rusya’nın tek uçak gemisi olan Admiral Kuznetsov, bir süredir üst üste kazalara sahne oluyor ve zaten yüzmesi bile mucize olan bu gemi, yattığı yerde Rusya’ya para kaybettirmeye devam ediyor. Kaza geçmişine bakarsak; Ekim 2018’de gemi, üzerine düşen bir vinçten ötürü hasar gördü, Aralık 2019’da Admiral Kuzetnetsov’da çıkan yangında ise hem gemiye ağır hasar aldırdı hem de iki kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu ve ondan fazla kişi de yaralandı.

EN AZ 5 MİLYON DOLARLIK HASAR BEKLENİYOR

Birleşik Gemi İnşa Şirketi (USC) Başkanı Alexei Rakhmanov tarafından yapılan açıklamada ise Admiral Kuznetsov Uçak Gemisi’nde meydana gelen hasarın bilançosunun, 300 milyon rubleyi (4.7 milyon dolar) aşacağı bilgisine yer verdi. Yaşanan olaylardan ve geminin durumundan ötürü, yaşanan problemlerin devam etmesi durumunda geminin ancak 2024 yılında tekrar görevine başlayabileceği düşünülüyor.

RUSYA SADECE GÖZ BOYAMAYA ÇALIŞIYOR

Öte yandan, bazı otoriteler ise bu geminin sadece yüzeysel bir caydırıcı güç olduğu kanısında. İddialarda geminin yıllardır aciz bir şekilde suyun üzerinde zor bela durmaya çalıştığı, sistemlerinin ise çok büyük bir kısmının zaten çalışmadığı belirtiliyor bu nedenle de modernizasyon bahaneleri ile Rusya’nın göz boyamaya çalıştığı belirtiliyor.

İDDİALAR SOSYAL MEDYADAN ORTAYA ÇIKTI

Bir diğer yandan, yangın iddialarının ise bu sosyal medya kullanıcısının mesajları sayesinde ortaya çıktığı düşünülüyor: