05.19.2024

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısında 6 kişi öldü

Rusya geçtiğimiz gün Ukrayna’nın 11 bölgesine saldırı düzenlenmesi sonucu en az altı kişi hayatını kaybetti, dokuz kişi ise yaralandı. Yetkililer Rusya ordusunun Ukrayna’nın Herson Bölgesi’ne 67 saldırı düzenlediğini bildirdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ederken, ülke genelindeki yetkililer saldırıların bilançosunu açıkladı.

The Kyiv Independent’ta yer alan habere göre Rus saldırılarında Ukrayna’nın Sumi Bölgesi’nde üç kişi hayatını kaybetti. Bölgede yer alan 2 kasabada bir kişi yaralandı bir kişi ise hayatını kaybetti.

Dnipro Bölge Valisi Serhii Lysak, Rus saldırılarında Nikopol’de 19 ve 21 yaşlarında iki erkeğin yaralandığını bildirdi. Bölgesel askeri yönetim, Rusya’nın Donetsk Bölgesi’nde bir kişinin hayatını kaybettiğini ve iki kişinin ise yaralandığını ifade etti.

Herson Bölge Valisi Oleksandr Prokudin, Rus kuvvetlerinin bölgede Herson 67 saldırı düzenleyerek bir kişiyi öldürdüğünü ve bir kişiyi de yaraladığını belirtti.

Mıkolayiv şehrinde ise düşürülmüş bir Rus insansız hava aracının enkazının bir kamyona çarptığını, sürücünün yaralandığını ve çıkan yangının hemen söndürüldüğü bildirildi.

BİR GECEDE 35 İHA FIRLATILDI
Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya’nın bir gecede Ukrayna’ya karşı 35 Şahed tipi ‘kamikaze’ insansız hava aracını fırlattığını söyledi. Ülkenin Çernigiv, Luhansk ve Zaporijya bölgeleri de saldırıya uğradığı ancak herhangi bir kayıp bildirilmediği ifade edildi.