09.19.2024

Sedat Peker’in iddialarında adı geçen Korkmaz Karaca istifa etti

Korkmaz Karaca, sağlık gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliği ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti.

Korkmaz Karaca, sağlık gerekçeleriyle Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliği AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti…

KİMDİR?

1978 yılında İstanbul’da doğdu. Baba tarafından Ardahanlı; anne tarafından ise Rumeli Mübadili bir aileye mensuptur. İlköğrenimini Maltepe’de Feyzullah Efendi İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini ise Marmara Koleji’nde tamamladı.

Üniversite eğitimine Uludağ Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi alanında başlayan Karaca yüksek tahsilini yurt dışında iş idaresi eğitimi ile tamamladı. Lise yıllarından itibaren aktif olarak iş hayatına atılan Korkmaz Karaca birçok özel sektör kuruluşunda üst düzey yönetici olarak görev yaptı.

Karaca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan Ekonomi Politikaları Kurulu’na 8 Ekim 2018 tarihli kararla Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi olarak atandı. 23 Mart 2021 tarihinde yapılan Ak Parti Büyük Kongresinde MKYK üyesi olarak seçildi. 19 Nisan 2021 tarihinde Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.