05.20.2024

Şehit Gazi sendikasının yöneticisine ‘şantaj’ davası ve ‘cinsel saldırı’ soruşturması

Şehit Gazi Birlik Sendikası yöneticisi Nusret Dinç hakkında, bir kadına yönelik ‘şantaj’ yaptığı gerekçesiyle dava açıldı. Dinç hakkında, ‘cinsel saldırı’ suçlamasına ilişkin soruşturma da sürüyor.

 Şehit Gazi Birlik Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Nusret Dinç; hakkında Büyükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dava dosyasına göre, sosyal medya üzerinden Songül C. isimli kadınla tanıştı. Farklı illerde yaşayan Dinç ile C. zaman zaman, Ankara ve İstanbul’da bir araya geldi. Tarafların geçen 8 Temmuz’da, Telegram üzerinde yaptıkları görüşme ise davalık olmalarına neden oldu. Dava dosyasına giren iddianameye göre, anılan görüşmede, Dinç, C., elinde bulunan görüntüleri ailesine göstermekle tehdit etti.

Artı Gerçek’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre; Songül C.’nin, benzer ifadeleri içiren yazışmaları soruşturma dosyasına sunması ile birlikte Dinç hakkında ‘şantaj’ suçlaması ile dava açıldı. Söz konusu davanın duruşması mart ayı ortasında görülecek. C.’nin, Dinç’e yönelik yaptığı ‘Cinsel saldırı’ suçlamasına ilişkin savcılık soruşturması ise sürüyor.

DİNÇ DE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Öte yandan, Dinç’in de C. hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Söz konusu soruşturmalar ise sürüyor. Konuya ilişkin Nusret Dinç, açıklama yapmayacağını söyledi. Songül C.’nin avukatı ise, görüşme talebini yanıtsız bıraktı.

EMNİYET PERSONELİ OLARAK GÖREV YAPTI

Nusret Dinç’in yöneticisi olduğu Şehit Gazi Birlik Sendikası 2018’de kuruldu. Diyarbakır’da, emniyet personeli olarak görev yapan Dinç, bir süredir HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi yapanlara yönelik destek açıklamaları ile gündeme gelmişti.