04.24.2024

Semra Hocahanım: “Başımıza Gelen Kur’an Uğruna Verdiğimiz Mücadele Sebebiyledir!”

Hukuksuzca gözaltına alınan Semra Hocahanım, avukatı aracılığıyla mesaj iletti.

Osmaniye’de Kur’an-ı Kerim okunan evin mühürlenmesini protesto eden Semra Kuytul Hocahanım ile birlikte 7si kasın 22 Furkan Hareketi mensubu, Osmaniye Emniyet ekipleri tarafından sert müdahalelere maruz kalarak hukuksuzca gözaltına alındı.

Gözaltında ağır iletilen işlemler sebebiyle ifadelerin uzun saatler boyunca sürdürüldüğünü açıklayan avukatlar, işlemlerin ardından adliyeye sevkin gerçekleşeceğini belirtti.

Sosyal medya hesabı üzerinden gözaltındakilerle görüştüğünü paylaşan avukatları, Hocahanım’ın mesajını iletti. Hocahanım:

“Davamız Kelime-i Tevhid davasıdır. Hocamızın özgürlüğü için mücadele etmemiz bizim için elbette şereftir ama bugün başımıza gelen saf kutsal kitabımız Kur’an uğrunadır. Verilen mücadele has Kur’an mücadelesidir.

Gözaltında olanlar başta olmak üzere; tüm kardeşlerimizi bu uğurda verdikleri bu şanlı mücadele için tebrik ediyorum. Herkese tek tek selam ediyorum.” dedi.

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca’ya ve onlarca Furkan Hareketi mensubuna yapılan sistematik zulmün ardından Semra Hocahanım ve büyük kızları Meryem Kuytul’un haksızca gözaltında tutulması, birçok camiadan tepkilerin yükselmesine sebep oldu.