04.26.2024

Semra Hocahanım ve Furkan Hareketi Mensupları Bugün Mahkemeye Çıkarılacak!

Osmaniye’de Kur’an okunan bir evin mühürlenmesini protesto eden Semra Kuytul Hocahanım ve beraberindeki 7’si kadın 29 Furkan Hareketi mensubu hukuksuzca gözaltına alınmıştı. Avukatları, emniyette alınan ifadelerinin ardından bugün adliyeye sevk edileceklerini belirtti.

Osmaniye’de, dün (27 Haziran) Furkan Hareketi mensubuna ait bir evin, Kur’an-ı Kerim okunduğu için mühürlenmesini protesto eden Semra Kuytul Hocahanım ve hareket mensupları binanın önünde nöbet tuttu.

Evi mühürlenmek için gelen Osmaniye Emniyet ekipleri, hareket mensuplarını ağır şekilde darp edip gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında 9 Mayıs’ta haksız şekilde tutuklanıp Ağrı Patnos L Tipi Cezaevine sürülen Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca’nın eşi Semra Kuytul Hocahanım ve büyük kızları Meryem Kuytul’un da olduğu öğrenildi.

Hukuksuzca gözaltına alınarak Osmaniye Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Hocahanım ve hareket mensuplarının, saatler sonra avukatlarıyla görüşmesine izin verildi. Emniyetteki işlemlerin çok ağır işlediğini belirten Avukat Nadiye Büşra Bindebir;

“An itibariyle Semra Kuytul Hanım hariç bayanların ifadeleri alındı. Erkeklerin ifadelerine başlanmadı. Süreç çok yavaş işliyor. Fiziki ve teknik imkansızlık sebebiyle olduğunu söylüyorlar. Böyle giderse sabaha kadar sürer. Bu yorgunlukla savcılıkta nasıl ifade verecekler?!” paylaşımında bulundu.