04.26.2024

Semra Kuytul, 5 Aralık Yasağını Değerlendirdi: Nacizane tavsiyem, yine ortalığı karıştırmasınlar!

Alparslan Hocanın 5 Aralık’ta gerçekleşecek olan mahkemesi sebebiyle Adana Valiliğinin getirdiği 15 günlük eylem yasağını yorumlayan Semra Kuytul, “Nacizane tavsiyem, yine ortalığı karıştırmasınlar!” dedi.

22 Aydır devam eden haksız tutukluluğu protesto etmek ve Alparslan Kuytul Hocaya destek olmak isteyen Furkan Gönüllüleri bu zamana kadar bilhassa mahkeme günleri olmak üzere meşru sınırlar içerisinde çeşitli eylem ve etkinlikler gerçekleştirdi. Herhangi bir taşkınlık ya da sorun yaşanmamasına rağmen her mahkeme zamanı, mahkemenin görüldüğü Adana şehrinde Furkan Gönüllülerine 15 gün süreli eylem yasağı getirildi. Önceki günlerde Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre bir eylem yasağının da 5 Aralık mahkemesi sebebiyle getirildiği öğrenildi.

Twitter hesabından Furkan Gönüllülerine 5 Aralık ile ilgili getirilen eylem yasağını değerlendiren Semra Kuytul bugüne kadar Furkan Gönüllülerinin yaptığı olaysız faaliyetlere ve Emniyetin haksız müdahaleleri sebebiyle büyüyen olaylara atıfta bulunarak “Valilik kararıyla, ‘kamudüzenini GÜVENLİK BAHANESİYLE bozacak eylemler’ yasaklanmalıydı..” yorumunda bulundu.

Daha önce de Alparslan Hocanın tahliyesi sebebiyle serbest kalmasının ardından yine kamudüzeni bahane edilerek hocanın sevenleri tarafından karşılanması adeta engellenmeye çalışılmış ve yaşananlar sebebiyle birçok insan hakkı gaspedilerek mağdur edilmişti. Tesiste bekleyen insanların tesisten çıkışına izin verilmemiş, araçların önü kapatılarak ilerlemeleri engellenmiş, hocanın evinin çevresi ise günlerce abluka altına alınarak mahalle sakinleri rahatsız edilmişti. Alparslan Hocanın sesinin duyulmaması için açılan sirenler ise kamuoyunu bile rahatsız etmiş ve o gün yaşananlar günlerce gündemden düşmemişti.

Yaşanan bu olayları da hatırlatan Semra Kuytul’un açıklamasının tamamı:

“Bir akar suyun önünü kapatırsanız sağa sola taşar, yolunu açarsanız akar gider..Bu tabiatın kanunu! Ayrıca bunu hep beraber kaç defa tecrübe ettik..Bu yasaklar tabiatın kanununa da aykırı 🙂

Alparslan Hoca’nın sevenlerinin onun mahkemesinden çıkacak kararı beklemesi artık hayatın doğal akışıdır. Bir nevi kamudüzeni.. Hatta Valilik kararıyla, “kamudüzenini GÜVENLİK BAHANESİYLE bozacak eylemler” yasaklanmalıydı.. Memlekette her şey tersine, ne diyelim 🙂

Ülke standartlarına göre biraz abartıyorum ama “yasakların abartısı” bizi bu noktaya getirdi, mesela karar şöyle olmalıydı. #FurkanGönüllüleri nin;Polis otoları ile yolunu kesmek, tesis çıkışını kapatıp hürriyeti tahdit etmek, tırla yol kapatarak güzergah değiştirmeye zorlamak, mahallenin girişine kontrol noktası kurup, apartmanı ablukaya alarak mah ve apt sakinlerinin huzurunu bozmak, sirenlerle çevreye rahatsızlık vermek, kısaca sıkı yönetim ilan etmişcesine tedbir almak; temel hak ve özgürlükleri koruma ve kamudüzenini bozmama adına yasaklanmıştır…”

5 Aralık mahkemesi sebebiyle getirilen söz konusu eylem yasağına Furkan Gönüllülerinden de ilginç yorumlar geldi. Bunlardan en çok öne çıkan ise Furkan Vakfı eski başkanı Hasan Demir’in “Sn @TCAdanaValiligi nefes alabilir miyiz yoksa 15 gün boyunca tutalım mı?” yorumu oldu.