03.28.2024

Semra Kuytul Bir Davadan Daha Beraat Etti!

Semra Kuytul Hocahanımın da aralarında bulunduğu 13 kişi, 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet suçlamasıyla açılan mahkemeden beraat etti. 

Bugün (9 Mayıs 2019) Bolu 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde; 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet suçlamasıyla açılan mahkemenin karar duruşması görüldü.

Aralarında Semra Kuytul Hocahanımın da bulunduğu 13 kişi hakkında bugün görülen duruşmada hakim, beraat kararı verdi.

Böylece açılan mahkeme üstüne mahkemelere karşın, beraat üstüne beraat kararlarının gelmesi; gözaltıların hukuksuzluğu ve soruşturmaların içinin boş olduğunu gözler önüne serdi.

Ne Olmuştu?

21 Ekim 2018 tarihinde Bolu’da 4’ü bayan 13 kişi, özgürlük simgeli atkılarla sokakta ayrı ayrı yürümenin ardından bir parkta oturdukları esnada emniyet mensupları tarafından gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet ve suçu ve suçluyu övme suçlamalarıyla gözaltına alınmış ve atkılarının çıkartılması istenmişti. Gönüllüler, atkılarının suç unsuru olmadığını söylerek vermek istememeleri üzerine gözaltına alınmışlar ve savcılıktan atkılar için el koyma kararı çıkartılmıştı.

Semra Kuytul’un, eşi Alparslan Kuytul Hoca’nın haksız tutukluluğuna farkındalık oluşturma amaçlı kullandığı atkı sebebiyle gözaltına alınması sosyal medyada sert tepkilere neden olmuştu. Daha sonra dosyadaki suçu ve suçluyu övme suçlaması hakkında takipsizlik, atkılar hakkında ise sahiplerine iade kararı verilmişti.

Duruşmanın ardından Semra Kuytul Hocahanım sosyal medya hesabından şu paylaşımları yaptı;