04.26.2024

Semra Kuytul Bir Tazminat Daha Kazandı

Semra Kuytul Hocahanım, gözaltına alınması sebebiyle açtığı bir tazminat davasını daha kazandı.

Evi Önünden Gözaltına Alınmıştı

Semra Kuytul Hocahanım’ın da aralarında bulunduğu 7 Furkan gönüllüsü, “Alparslan Hoca’nın evi önündeki polis ablukasını fotoğrafladıkları” gerekçesiyle 27 Ocak 2019’da gözaltına alınmış ve saatler sonra serbest bırakılmışlardı.

Tazminat Kazandı

Serbest kalmasının üzerine alındığı gözaltını mahkemeye taşıyan Hocahanım ise açtığı tazminat davasını, bugün Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ikinci duruşmada kazandı.

Dosyayı inceleyen hakîm, yapılan gözaltını haksız bularak, mağdur edilen Hocahanım’a, devlet hazinesinden 150 ₺ tazminat ödenmesine hükmetti.

Gözaltı esnasında gönüllülerin telefonlarına bir ay süreyle el konulması hususu da dava edilmesine rağmen mahkeme bu yönüyle davayı reddetti. Avukatı istinafa gideceklerini açıkladı.

Ne Olmuştu?

Alparslan Kuytul Hoca’nın ikinci kez tutuklanmasının ardından evi önünde üç gün süreyle tomalar, akrep ve polis araçları beklemiş, yaşadıkları apartman polis ablukası altına alınarak hem Kuytul ailesi hem de apartman sakinleri çeşitleri mağduriyetlere maruz kalmıştı. Hocahanım, evi önündeki polis ablukasını fotoğraflayarak tepki gösterdiği gerekçesiyle emniyet tarafından saatlerce gözaltında tutulmuştu.

Kazandığı ilk Tazminat Değil

Hocahanım daha öncede Bolu’da özgürlük atkısı sebebiyle alındığı gözaltını mahkemeye taşımış ve 100 TL manevi tazminat kazanmıştı