04.20.2024

Semra Kuytul: Bu çocukların, babalarına özgürlük istediği için mahkeme salonuna taşınması kabul edilemez

Semra Kuytul Hocahanım dün kendisiyle gerçekleştirilen röportaj da kızlarına dava açılmasını değerlendirdi.

Semra Kuytul Hocahanım geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından, eşi Alparslan Kuytul’a özgürlük için atkıyla yürüyen 2 kızına dava açıldığını duyurdu. Sosyal medyadan olayı öğrenen birçok vatandaşın yanısıra farklı fikir ve görüşlere sahip onlarca siyasetçi, hukukçu ve gazeteci tepki gösterdi.

Semra Kuytul, özgürlük yürüyüşü sebebiyle dün gerçekleşen mahkemesinden sonra kendisiyle gerçekleştirilen röportajda babalarına özgürlük isteğiyle yürüyen kızlarına da dava açılmasını değerlendirdi.

Konuşmasında; “babalarına özgürlük için şu atkıyı takıp bir resim aldı diye bu çocukların mahkeme salonuna taşınması gerçekten kabul edilebilir birşey değil” diyen hocahanım; “Babanda olsa sahip çıkma, annen de olsa yanında olma mesajı ve algısı insanlara verilmeye çalışılıyor. Haklıyı bırak kim vuruyorsa vursun, ölüyorsa ölsün dönüp bakma belki zararı sana da dokunur algısı ve mesajı verilmeye çalışılıyor. Bizde bu algıyı, baskılamayı kırmak istiyoruz.” ifadelerine yer verdi. 

Ayrıca çocuklarıyla gurur duyduğunu belirten Semra Kuytul, onların da özgürlük mücadelesi verdiklerinin farkında olduğunu vurguladı.

Alparslan Hocanın; “eğer birgün bu ülkeye adalet gelirse, Allah’ın hükümleriyle güzel bir gelecek bu ülkenin olursa, şu anda özgürlük mücadelesi verenlerin bu topluma hediyesi olacaktır.” sözünü hatırlatan Hocahanım, bu şuurla hareket ettiklerini belirtti.

Semra Kuytul’un konuşmasının tamamı şu şekilde;

Bu mahkemelerden birşey çıkacağını düşünmüyoruz. Ama bu noktaya getirilmesi gerçekten çok acı bir durum.Türkiye’de adaletin ve yargının geldiği nokta açısından çok acı bir durum. 14,15 yaşlarında, ben anneleriyim yanlarındayım, babalarına özgürlük için şu atkıyı takıp bir resim aldı diye bu çocukların mahkeme salonuna taşınması gerçekten kabul edilebilir birşey değil. Bu konuda sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Çok i’zansız bir şekilde yürüyor işler. Artık vicdanları kanatmaya dönük noktaya geliyor. Baban da olsa sahip çıkma, annen de olsa yanında olma mesajı ve algısı insanlara verilmeye çalışılıyor. Haklıyı bırak kim vuruyorsa vursun, ölüyorsa ölsün dönüp bakma belki zararı sana da dokunur algısı ve mesajı verilmeye çalışılıyor. Bizde bu algıyı, baskılamayı kırmak istiyoruz. Bu yaptıklarmızdan dolayı asla pişman değiliz. Çocuklarımla gurur duyuyorum, onlarda aynı şekilde bu yaptğımızdan pişman değiller. Bunun bir özgürlük mücadelesi olduğunun farkındalar. Kıymetli eşim Alparslan Kuytul Hocaefendi şöyle bir söz söylemişti; “eğer birgün bu ülkeye adalet gelirse, Allah’ın hükümleriyle güzel bir gelecek bu ülkenin olursa, şu anda özgürlük mücadelesi verenlerin bu topluma hediyesi olacaktır.” Bu şuurla hareket ediyoruz. Rabbim sonumuzu hayır etsin.