04.19.2024

Semra Kuytul eğitim sistemine veryansın etti!

5 çocuk annesi olan Eğitimci Yazar Semra Kuytul Hocahanım sosyal medya hesabından attığı tweetle bozuk sistemdeki problemleri dile getirdi.

31 Ağustos’ta başlayan uzaktan eğitimle öğrenciler için ders zili çaldı ancak öğreciler ve veliler bir türlü verim alınamayan sistemden memnun kalmadı. 

5 çocuk annesi olan Eğitimci Yazar Semra Kuytul Hocahanım da sosyal medya hesabından attığı tweetle bozuk sistemdeki problemleri dile getirdi.

“ÜLKEDE EĞİTİM YOK!”

Eğitim sorununun gidişatından dert yanan Hocahanım: “Geçen sene sabrettik, ani yakalandık dedik sesimizi çıkarmadık. EBA’dan hiç istifade edemedik, sistem sorunu yıl sonuna kadar da çözülmedi. Şimdi başladık aynı sorunlar devam ediyor.

Ülkede eğitim yok!” ifadelerini kullandı.

“10 Dakika Ders, 20 Dakika Teneffüs”

Derslerle bağlantı sorunu yaşandığını söyleyen Hocahanım ayrıca her öğrenciye yeteri kadar aygıt olmadığını de belirterek:

“Canlı ders için sabahtan beri uğraşıyoruz en sonunda öğretmenimizle görüntülü bağlantı ile devam etmeye çalıştık. 

Benim beş çocuğum okuyor, hepsine ayrı bir bilgisayar veya tablet yok, internetimiz de kısıtlı. “TV var” diyeceksiniz, o da geçen sene oyuncağa döndü 10 dk ders 20 dk teneffüs !TV’den asla verim alamadık. En sonunda takip etmeyi de bıraktık.” cümlelerini kaydetti.

“Ben Planlasam Daha İyi Yapardım”

Bu kadar zamanda hiçbir ilerleme kaydedilemediğini belirten Hocahanım sözleri şu şekilde sürdürdü:

“Üstünden 6 ay geçmiş, hiç bir tedbir, düzenleme yapılmamış! Madem pandeminin devam edeceği belliydi şu teknoloji çağında bunun yolu yok muydu? Vallahi ben planlasam bundan daha iyi bir sistem planlardım.

“ÜNİVERSİTELER NEDEN AÇILMIYOR?”

Hadi ilk-ortaokul kendini virüsten koruyamaz(!), taşıyıcı olur vs. liseler hatta üniversiteler neden açılmıyor! Koskoca anfilerde sosyal mesafe sağlanamıyor mu?

Zaten sınıflar çok kalabalık değil hocayla aralarında metreler var, üniversiteler neden kapalı varsa izahı yapın lütfen. 

“EĞİTİM SİSTEMİ BİTİRİLİYOR, ÜLKEDE BASKI VARDI ŞİMDİ EĞİTİMSİZLİK DE EKLENDİ!”

Artık bu işte iyi niyet düşünemiyorum. Türkiye geri kalmış bir Ortadoğu ülkesi olma yolunda ilerlemeye devam ediyor. Eğitim zaten normalde de sorunluydu, iyice bitiriliyor.

Kazanımlarımızı toprağa gömmeye devam ediyorlar. 

Ülkede baskı vardı, şimdi eğitimsizlik de eklendi.”