05.05.2024

Semra Kuytul Hocahanım Dahil 44 Furkan Gönüllüsü Hakim Karşısına Çıkacak

Suç Unsuru Bulundurmayan Eyleme Defalarca Mahkeme!

Bugün Adana 19’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde, Semra Kuytul Hocahanım da dahil, 44 Furkan Gönüllüsü vatandaş, haklarında açılan “toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefetten ötürü yargılanacak. Daha önce koronadan dolayı ertelenen mahkemenin ilk duruşmasının gerçekleşmesi planlanıyor. 

Verdiği ifadede, bu konudan onlarca kez ifadeye çağırıldığını, benzer olaylardan açılan mahkemelerin takipsizlikle sonuçlandığını, buna rağmen her defasında suçlu muamelesi gördüğünü belirten Semra Hocahanım şu cümleleri kaydetti:

“Furkan Gönüllüleri olarak Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tutukluluğu süresince düzenlendiğimiz gösteri yürüyüşlerinden dolayı ifade verdik. Bunlardan birçoğu takipsizlik aldı. Bir kısmına ise dava açıldı toplamda 8 beraat aldı. Devam eden mahkemelerde çok ancak hiçbirinden bir ceza almışlığımız yok. Şu an verdiğim ifade de bu olaylarla birebir aynı olmasına rağmen yeniden ifadem alınıyor, bu sebeple en az 20 defa ifade verdim. 

Dolayısıyla suç olmadığı defalarca tescillenen bir konuda hala ifadeye çağırılıyor olmamızı kısmi bir hürriyet tahdidi ve psikolojik bir baskılama olarak görüyorum. Kanunen suç olmayan bir meselede, hakkımda sürekli soruşturma açılarak “suçlu” muamelesi görmeyi kabullenemiyorum, beni rahatsız ediyor. Ben de bu durumdan şikayetçiyim.