05.19.2024

Semra Kuytul Hocahanım: Filistin Bizlere Ders Veriyor!

Bütün kutsal yani insana değer katan değerlerin hunharca tüketildiği çağımızda; vatanını korumayı canından önde tutan, ahiret kazancını dünyadan üstün gören muhteşem bir iman! İmani bir bakış!

Üç kuruş menfaat için anasını babasını öldürebilecek, zevki – kişisel çıkarları için başkasının malını canını hayatını hiçe sayabilecek bir insan yapısı oluşturan medeniyet(!)lerin insanları bu yüceliği anlamakta zorlanır.

İnsana zevkli ve rahat bir hayattan daha çok lezzet veren, lezzetten de öte hayatına anlam katan, değer katan şeyler var.. Kutsal değerler uğrunda yaşamak mesela.. Fedakarlık, cömertlik, yardımseverlik, merhamet, adalet mesela..

Filistinliler dünyaya bir takım erdemlerin ve uğrunda ölünecek kutsal değerlerin olduğunu yeniden hatırlatıyor, adeta ders veriyorlar!

Toprağını işgal etmek isteyen İsrail’le savaşmayı Cihad, Gazze’de kalmayı Ribat (vatan nöbeti) bu uğurda ölümü Şehadet olarak görüyorlar..

Seni yaratan RABBİNİN BUYRUĞU’na göre yaşamak, bunun için mücadele etmek HAYATINDAN DAHA DEĞERLİ!

İNANCIN,
VATANIN,
NAMUSUN,
İZZETİN,
BİRLİĞİN, BÜTÜNLÜĞÜN,
KARDEŞLİĞİN,
MESULİYETİN..

Kişisel çıkarlarından, sufli zevklerinden, RAHATINDAN, duruma göre HAYATINDAN DAHA DEĞERLİ..

Ey Filistinli Kardeşlerimiz! Bedelini hayatlarınızla ödeyerek İslam ümmetine verdiğiniz bu ders ve gösterdiğiniz örneklikten dolayı sizlere minnet borçluyuz.

Bu abimizin de dediği gibi “gün ağlama günü değildir” İslam ümmeti olarak bu şuurla yeniden dirilme günüdür!