04.26.2024

Semra Kuytul Hocahanım, İşkenceci Adana Emniyeti’nin Tacizci Zihniyetini İfşa Etti!

Semra Hocahanım, 20 Mart’ta yüzlerce Furkan Hareketi mensubuna canice saldıran ve başörtülü kadınlara ahlaksız muamelede bulunan Adana Emniyeti’nin tacizci zihniyetini dün yaşanan olaylarda bir kez daha ifşa etti!

Semra Kuytul Hocahanım ve yaklaşık 30 Furkan Hareketi mensubu, dün (20 Haziran) Alparslan Kuytul Hoca ve 15 arkadaşının devam eden hukuksuz tutukluluğu hakkında anayasal haklar çerçevesinde ‘Adalet ve Özgürlük’ eylemi gerçekleştirmek istedi. Adana Abidinpaşa Caddesi’nde onlarca çevik kuvvet ekibi ve polis otobüsleriyle abluka altına alınan Furkan Hareketi mensuplarına yönelik kanunsuz uygulamaların yanı sıra ahlak dışı muameleler de gerçekleştirildi! Yaşanan olayı sosyal medya hesabından paylaşan Semra Hocahanım, bir polis memurunun yaptığı ahlaksız muamaleyi ifşa etti.

‘ÖNÜNE ÇÖP ATTIM, ZORUNA GİTTİ!’

“Verdiğimiz mücadeleyi kırmak için iğrençleşiyorlar” diyen Hocahanım: “Biz yaşadığımız hukuksuzluklar zincirine tepki koymuşuz, direncimizi kırmak için çok iğrenç birşey yaptılar! @AdanaEmniyeti Bir erkek polisi kadınlar tarafına gönderip rahatsız etmeye çalıştılar Bende çöpü önüne atıp ‘İŞ VAR MI DİYE BAKIYOR, AL BUNU ÇÖPE AT’ dedim zorlarına gitti! Adana Emniyeti de işi iyice terbiyesizlik boyutuna taşıdı. Bu polisi kimin gönderdiğini de gördüm. Adını yazsam şimdi herkes ağzına geleni söylemeye başlar… Hepsi hakkında en kısa zamanda suç duyurusunda bulunacağız… Bugün yaşananlar baskı da sınır tanımadıklarını ortaya koydu, bugün yaşadıklarımız hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bunlar kayıtlara geçecek!” ifadelerini kullandı.