05.03.2024

Semra Kuytul Hocahanım Mahkeme Hakkında Konuştu

Semra Kuytul Hocahanım, Alparslan Kuytul Hoca’yla beraber 12 kişinin yargılandığı 8. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında FurkanNews’e konuştu!

Adana Adliyesinde ilk duruşması gerçekleştirilen mahkemenin ara vermesinin ardından açıklamada bulunan Hocahanım şu ifadeleri kullandı:

“Alparslan Hocamız çok kapsamlı bir savunma gerçekleştiriyor. Üzerimize oynanan oyunları, yapılan zulümleri, buna rağmen suçsuzluğumuzu, aldığımız beraatlerimizi, tahliyelerimizi anlatmak suretiyle gerçek suçluların kim olduğunu bu mahkemede ortaya koyuyor. Gerçek suçluların dosyasını açtı diyebilirim!

Mahkemede güzel bir ortam var, hakim bey herkesi dinliyor. Şu haliyle bakarsak suçsuzluğumuz ortada ama bakalım sonuç ne olacak, takdir Allah’ın.

Biraz duygularından bahsetmek istiyorum, ben bile eşi olmama rağmen Alparslan Hocama yapılan zulümleri net anlamamışım, diyebilecek kadar net ortaya koydu hocamız yapılanları!
Ayrıca diğer tutuklulara yapılan zulmü iliklerinize kadar hissediyorsunuz!

Saymakla bitmeyecek kadar zulüm zinciri olduğunu anlattı hocamız, çok açık ve anlaşılır konuşuyor, lafı hiç dolandırmıyor.

Geç de gelse adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Rabbim bize tuzak kuranların dillerini dolaştırsın, yüzlerini kara etsin!

Tahliye olmasa da bizim yüzümüz aktır. Bizim yüzümüz aktır.

Hocamız, 5 yıldır kendisini ve ailesini takip ettiklerini söyledi ve ne bulduklarını sordu. Alnımız her zaman ak!

Bugün adaletli bir mahkeme olmasını diliyoruz!”