09.19.2024

Semra Kuytul Hocahanım: Sistematik bir zulme maruz kalıyoruz!

Yaklaşık 3 ay önce hukuksuzca tutuklanarak Ağrı Patnos Cezaevi’ne sürgün edilen Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca’nın eşi Semra Kuytul Hocahanım, yeni tutukluluk sürecinin başından beri sistematik bir zulme maruz kaldıklarını paylaştı.

Hocahanım; “İkametine yakın bir yere sevkini talep etti. Reddedildi. Ailesini görüntülü arama hakkı ilk andan itibaren kendisine verilmiyor. Üç kişilik koğuşta tek başına kalıyor. Bu yaşadıklarımızın ne hukuki olarak ne de prosedürlerde yeri yok! Dosyada hiçbir ilerleme olmadan zulmen bekletiliyoruz.” ifadelerini kaydetti.

Alparslan Hoca, son tutuklama kararının alındığı gün ailesinin bile haberi olmadan Adana’ya 900 km uzaklıktaki Patnos Cezaevi’ne nakledilmişti. Ailesinin Ağrı’ya gidiş gelişlerinde de zulüm bitmedi. Otoyollarda defalarca durdurulan Furkan Hareketi mensupları her defasında ‘GBT’ sorgusundan geçirildi. Semra Hocahanım, eşinin son durumu ile ilgili yaptığı paylaşımda yapılan tecritin bir an önce son bulmasını ve hukuksuzca tutuklanan diğer 19 Furkan Hareketi mensubu için adalet çağrısında bulundu.