05.07.2024

Semra Kuytul Hocahanım’dan Tv5’e Sitem!

Semra Kuytul : “İnanç ilkelerini hiçe sayan ilkesiz yayın!”

Semra Kuytul Hocahanım, twitter hesabından paylaştığı iletide, dün akşam Tv5 televizyonunda yayınlanan “Ters Açı” programına konuşmacı olarak katılan Gazeteci Bülent Şahin Erdeğer’in Alparslan Kuytul Hoca’yı da hedef alarak, ilahiyatçı Mustafa Öztürk’e destek çıkan söylemlerini kınadı.

Yaptığı açıklamalarla kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e “Beşer sözü karışmıştır” diyerek çizgiyi aşan Öztürk’e sosyal medya aracılığıyla linç uygulandığı söylenen programda, Kur’an’a ve Efendimize karşı hadsizlik eden Öztürk’e reddiyede bulunan Alparslan Hoca’nın, sosyal medya lincine ortak olarak bu sınavı kaybettiğine yönelik suçlamalarda bulunuldu.

Duruma sessiz kalmayan Semra Hocahanım sitemini şu ifadelerle dile getirdi:

“İNANÇ İLKELERİNİ HİÇE SAYAN BU İLKESİZ YAYINI SEBEBİYLE Tv5 Televizyonu’nu KINIYORUM!

Hakkımızda konuştukları konuların da doğruluk payı yoktur. Biz en baştan beri sadece bize değil tüm haksızlıklara tepki verdik. Bu konuda da Mustafa Öztürk’ü değil elbette KURAN-I KERİM’İ savunacaktık.

Program baştan sona yanlış kıyaslarla dolu. Öztürk hakkında ‘Biri haksızlığa uğradığında’ ifadesi facia! Öztürk nasıl bir haksızlığa uğradı? Söylemediği bir sözü ona insanlar mı atfetti?

‘Görüşlerimin arkasındayım’ diyerek SALDIRDIĞI, ALAY ETTİĞİ KUTSALIMIZI SAVUNUYORUZ BİZ!

Bu yapılan resmen “Kur’an’a hakaret eden adam özgürce konuşsun ama siz susun, konuşma hakkınız yok’ demektir..

İlkeli olmak bu mudur?

Dinimizin kırmızı çizgileri çiğnenirken Müslümanlar nasıl bir ilkeden bahsediyor acaba?