05.06.2024

Semra Kuytul Hocahanım’ın da Aralarında Bulunduğu 21 Kişi Hakim Karşısına Çıkmaya Hazırlanıyor

Semra Hocahanım’ın da aralarında bulunduğu 21 Furkan Gönüllüsü bugün Adana Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Atkı gitti, kavga bitmedi!

Furkan Vakfı Gönüllüsü 21 kadının, Alparslan Kuytul Hoca’nın tutukluluk sürecinde gerçekleştirdiği atkılı eylem sebebiyle yargılandığı davanın 5’inci duruşması, bugün saat 10.50’de Adana 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Ocak 2019 tarihinde “Alparslan Kuytul’a Özgürlük” ve “Öncü Nesil Hocasının Yanında” yazılı atkılarla bir araya gelen, aralarında Semra Kuytul Hocahanım’ın da bulunduğu 15-20 kişilik grubun, önce Adana Atatürk Parkı’nda toplanıp daha sonra İnönü Parkı’na geçerek fotoğraf çektirmesi emniyet güçleri tarafından “Kanuna aykırı gösteri yürüyüşü düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma” kapsamında değerlendirildi.

Yaklaşık 2 yıldır devam eden davanın bugün görülecek olan 3’üncü celsesinde polis tanıkların dinlenmesi beklenirken daha önce ifadeleri alınan 21 Furkan Gönüllüsü, eylemlerinde herhangi bir hukuksuzluk olmadığını belirterek beraatlerini talep etti.