03.28.2024

Semra Kuytul: Müslümanların Şu Sessizliği Bizi Kahrediyor!

Semra Kuytul Hocahanım sosyal medyada sitem dolu paylaşımlarda bulundu. Yıkılan Kuran Kursu’na karşı Müslüman kesimin sessizliğine tepki gösteren Hocahanım, “bu ölümcül sessizlik bizi öldürüyor” dedi.

Semra Kuytul Hocahanım sosyal medya hesabından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Müslüman kesimin zulüm ve haksızlıklara karşı takındığı tavrı eleştiren Hocahanım, Müslüman gazeteciler, hocalar ve siyasetçilere seslendi.

Alparslan Kuytul Hoca ile telefon görüşmesi yaptığını söyleyen Hocahanım, Bolu cezaevinde tutulan Alparslan Hoca’nın, TV’lerden gördüğü kadarıyla Kur-an Kursu yıkımı hakkında konuştuğunu, tepkisini dile getirdiğini, dışarıdaki özgür hocaların sessizliğinden duyduğu üzüntüyü ifade etti.

“Dün gözlerimizin önünde koca bir Kur’an Kursu pervasızca yıkıldı. Müslüman gazeteciler, siyasetçiler hocalar neredeler” diyen Hocahanım, bu ölümcül sessizliği gerçek bir ölüm olarak niteledi.

Semra Kuytul, orada olsaydılar binanında önünde de durabileceklerini söyleyerek “Çünkü bu, Müslümanların kutsalına saldırıdır!” ifadelerini kullandı.

Kağıthane’de yıkılan kuran kursu öğrencilerini, tepkilerini ortaya koymalarından ötürü ayrıca tebrik eden Hocahanım, ” acaba öğrenciler bu ağır olayı duyurmasa abileri duyuracak mıydı” diye ekledi.

21 aydır cezaevinde olan Alparslan Hoca’nın Kuran Kursu yıkımına da tepki gösterdiğini söyleyen Hocahanım, dışarda, özgürlükleri elinde olan Müslümanların herhangi bir tepki vermemesine “Müslümanların bu sessizlikleri bizi kahrediyor” diyerek karşılık verdi.

İşte o paylaşımlar;