04.25.2024

Semra Kuytul: Sistematik Olarak Baskı Altındayız

Semra Kuytul Hocahanım, haklarında üst üste açılan mahkemelere sosyal medya hesabından tepki göstererek “Kabullenemiyoruz, yılmayacağız, korkmuyoruz!” dedi.

Semra Kuytul Hocahanım, dün görülen iki özgürlük yürüyüşü mahkemesinin de ertelenmesi üzerine sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Şu ana kadar Furkan Gönüllülerinin de dahil olduğu 20’yi aşkın mahkeme açıldığını ve bunların 8’inden ilk duruşmada beraat aldıklarını hatırlatan Hocahanım, “meşru dairede yaptığımız pasif eylemlerin suç olmadığını emniyet mensupları biliyor, avukatlar onaylıyor, hakimler beraat veriyor ama aynı sebeplerle mahkeme açmaya devam ediliyor ” dedi.

Her Hafta Furkan Gönüllülerinden Yaklaşık 50 Kişi İfadeye Çağrılıyor

Semra Kuytul, birebir aynı sebeplerle soruşturma açıldığını ve her hafta Furkan Gönüllülerinden yaklaşık 50 kişinin ifadeye çağrıldığını söyledi. Haklarında tutanak, polis uyarısı ve müdahalesinin olmadığını belirten Hocahanım, bu yapılanların ifade özgürlüklerini kısıtlamaya çalışma, hayatlarını baskı altında tutma, suçluluk psikolojisine sokmaya çalışma, adalet arayışından usandırma, çevrelerine tehlikeli oldukları imajı vermeye çalışma olduğunun notunu düştü.

Tüm bu mahkeme ve ifade verme baskılarına boyun eğmeyeceklerinin altını çizen Hocahanım;

“Kabullenemiyoruz!!!

Yılmayacağız!

Korkmuyoruz” mesajı verdi.