04.26.2024

Semra Kuytul: Süleyman Hilmi Tunahan neyse ki bu günleri görmedi

Semra Kuytul Hocahanım, Süleyman Hilmi Tunahan’ın torununun yurt yıkımı hakkındaki açıklamasına yorum yaptı.

Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu AKP İstanbul milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun’un yurt yıkımı hakkında yaptığı açıklamaya tweet serisi ile yorum yapan Semra Kuytul Hocahanım, “Süleyman Hilmi Tunahan bu topraklarda, en zor günlerde dahi dini eğitimi devam ettirmeyi başarmış bir öncüdür.. Neyse ki bu günleri görmedi” dedi.

Denizolgun’un açıklamasının Kağıthane Belediyesinin yaptığı açıklamadan bir farkının olmadığı, sadece detayların eklendiğini belirten Hocahanım, bu kadar detayı anlatma çabasının da ilginç olduğunu belirtti.

Hocahanım, Denizolgun’un tarikat binasının yıkılmasının gerekliliğini sayfalarca anlatmasına yönelik ise “Yıkılması gerektiği konusu hadi tamamdı ama BÖYLE Mİ YIKILIR!!” dedi.

Denizolgu’nun açıklamasında, kendi cemaatlerinin hoca ve talebelerinin belgede sahtecilik, provakatörlük ve ihanet ile suçlanmasının ikna edici olmadığını söyleyen Hocahanım, açıklamaya ironik yorum getirmeyi de ihmal etmedi.

Denizolgun’un açıklamasının ilgili kısımlarını alıntılayan Hocahanım, asıl mesajın gözdağı vermek için yapıldığı aşikar olduğu halde bu ifadelerle sanki bu hükümet döneminde İslami faaliyetlerin önü açılmış gibi gösterildiğini ifade ederek ironik bir dille”Bu açıklama ile YIKIM’ın mesajı değişmiş (!) oldu. Müslümanlara verilen bir GÖZDAĞI değilmiş! Şu vatan topraklarında her Müslüman rahat rahat dinini anlatır, yaşar, yurt yapar, vakıf açar yeterki bina çürük olmasın can güvenliği korunsun! İyiymiş! Korkmaya gerek yok” dedi.