04.19.2024

Semra Kuytul: Yargıdaki şımarıklık, korkaklık son bulsun!

Semra Kuytul Hocahanım bugün Adana’daki 22 Nisan olayları sebebiyle görülen davanın 9. kez ertelenmesine sert tepki gösterdi.

Bugün Adana Merkez Adliyesinde 22 Nisan olaylarının 8. duruşması görüldü. Semra Kuytul Hocahanım mahkeme esnasında kendisiyle gerçekleştirilen röportajda; “Kanunen hakkımız olan bir basın açıklamasını yapmak istediğimiz esnada böyle bir şiddete maruz kalmamız çok acı bir durumken buna rağmen polise mukavemetten mahkemelik olduk” ifadelerini kullandı.

Duruşma Esnasında Gerçekleşen Usulsüzlüklere de Tepki Gösterdi

Ayrıca Hocahanım duruşma esnasında Alparslan Kuytul Hoca da dahil bütün sanıkların savunmalarını yaptıkları halde ayakta bekletilmelerine; Hapse atamadıklarını mahkeme salonlarında cezalandırıp aşağılamaya mı çalışıyorlar? Çok utanç verici birşey bu. Buradan mahkeme heyetini kınıyorum. Yazıklar olsun. Zaten beraat olacağı belli olan bir davada sanıklara bu şekilde saatlerce ayakta bekletilerek zulmedilmesi ayrıca bir utanç vesikası onlar için. Hocaefendi’nin ayaklarından rahatsız olduğu avukatı aracılığıyla bildirildiği halde hangi maksatla olduğunu anlayamadığımız yada anladığımız bir şekilde ayakta bekletiliyor. Şiddetle kınıyorum.” sözleriyle sert tepki gösterdi.

Konuşmasından öne çıkan satırlar şu şekilde;

22 Nisan’da uzun süredir Türkiye’de görülmeyen görüntülere şahit olunmuştu. Yapılmak istenen bir basın açıklamasıydı. Adana emniyetinin ciddi manada orantısız gücüne maruz kaldık. Kanunen hakkımız olan bir basın açıklamasını yapmak istediğimiz esnada böyle bir şiddete maruz kalmamız çok acı bir durumken buna rağmen polise mukavemetten mahkemelik olduk. Hiçbir mukavemet olmadığına ve polisin şiddet gösterdiğine dair yüzlerce kamera görüntüsü var. Kardeşlerimizin polislere gül uzattığı, gazdan etkilenerek gözü yanan emniyet mensuplarına süt ve su verdiği görüntüler var. Buna rağmen 2911’den ve polise mukavemetten 2 ayrı mahkeme devam ediyor. Bugünkü 8. duruşmaydı. Ertelenerek bugüne geldi. Mazlumken mahkeme salonlarına düşmemiz; Türkiye’de yargının ve adaletin geldiği durumu gösteren önemli bir örnek teşkil ediyor, maalesef. İlk duruşmada beraat verilmesi gerekirken mahkemenin devam etmesi yargı ile zulmün devam ettiğini gösteriyor.https://www.youtube.com/embed/NJ1Rscqx8r8

Ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda mahkemenin 9. kez ertelenmesine;

“Yargıdaki;

ŞIMARIKLIK,

KORKAKLIK,

SUÇSUZ OLDUĞU YÜZDE YÜZ BİLİNEN İNSANLARA SUÇLU MUAMELESİ YAPILMASI DA

SON BULSUN!!!” şeklinde tepki gösterdi.

Semra Kuytul Hocahanım’ın paylaşımları şu şekilde;