04.25.2024

Semra Kuytul: Yargının altın devri diye diye altını oydular

Alparslan Kuytul Hoca’nın tutuksuz yargılandığı “terör propagandası” davasının dün görülen duruşmasının altıncı kez uzatılma gerekçesine Semra Kuytul Hocahanım Twitter hesabından tepki gösterdi.

Alparslan Kuytul Hoca, iki yılı aşkın bir süredir devam eden ve dün nihayete ermesi tahmin edilen mahkemesinin skandal bir gerekçe ile uzatılmasına tepki göstermişti. AlparslanHocaya YargıZulmü etiketiyle paylaşım yapan Hocahanım da, mahkemeden bir gün önce mesai saatinin bitimine 7 dakika kala Gaziantep ve Malatya’dan iki vatandaşın talebiyle dosyanın uzatılmasına tepki göstererek; “Konuşmalarda terör propagandası olmadığı ortaya çıkıp iş beraate gelip dayandığında bir vatandaş(!) bir konuşmadan daha şikayetçi oluyor… Artık hakim 80 milyon vatandaşa hitaben şöyle soracak sanırım: “Beraat verecem de, itirazı olan var mı?” şeklinde konuştu.

Bu skandalın bir izahının olamayacağını söyleyen Hocahanım, geçmişteki son dakika konferans iptallerini anımsatarak “daha önceleri konferanslarımız böyle oluyordu. İzinli konferansın iptal haberi Cuma günü 16.00, 16.30’da geliyor, mesai bitiyor ve hakkımızı soracağımız bir kapı kalmıyordu. Şimdi bu klasiğe 16.53 eklendi. Yeni eklenen dosya, maile 16.53’te düşmüş!” dedi.

Alınlarının her zaman ak olduğunu belirten Hocahanım, yargının altın devri yaşanıyor diye diye yargının altını oyduklarını ifade etti.

Hocahanım’ın paylaşımları şu şekilde;