05.05.2024

Semra Kuytul’dan “Et” İddialarına Tepki: Dürüstlüğümüze saldıranlara hakkımız haram olsun!

“Almak şöyle dursun hep cebimizden verdik”

Alparslan Kuytul Hoca’nın eşi Semra Kuytul Hocahanım, sosyal medya hesabı üzerinden yandaş ve tetikçi medyanın servis ettiği “bozuk et iddiaları” hakkında açıklama yaptı.

Şuan faaliyet yapamadıklarını belirten Hocahanım, vakfa maddi noktada atılan iftiralara tepki göstererek “Bir vakfın kurbanda deri, et faaliyeti yapması suç mu?

Devletin vakıflara ödeneği yok ki. Hizmet ve eğitim faaliyetleri bağışlarla yürür. Bunu herkes bilir. Suç, o bağıştan kişisel menfaat elde etmektir!!” ifadelerini kullandı.

Geçmişte yaptıkları yardım faaliyetlerini hatırlatan Hocahanım, kendilerinin alan değil veren olduğunu şu sözlerle ifade etti:

“Herkesi Kendileri Gibi Sananlar Hata Yapıyor”

Evlerimizden eşyalarımıza varana kadar verdiğimiz oldu. Ben bir defasında altın bileziğimi bağışladım. Almak şöyle dursun hep cebimizden verdik.. Bizim evlerimizde içi dolu ayakkabı kutuları, altın işlemeli eşyalar yok. Herkesi kendileri gibi sananlar büyük hata yapıyor. Her yaptıklarının hesabını Allah’a verecekler. Biz Allah korkusu, hak hukuk bilen insanlarız.”

“Geçmişten Günümüze Yalancı Medya”

Adana’da bozuk olduğu iddiasıyla imha edilen etler hakkında manipülatif ve müfteri haber yapan medya kuruluşlarına yönelik de paylaşım yapan Hocahanım, “geçmişten günümüze yalancı medya” konulu görseller dizisi paylaştı.

İHA ve Akit TV gibi haber kuruluşlarının yalan habercilik anlayışlarına dikkat çeken Hocahanım, yaptığı paylaşımlarda medyanın şuana kadar söylediği yalanları sıraladı;

“Etüd merkezine, mahzen

Makbuzlu paraya, kayıt dışı

Öğrenci evlerine, kaçak yurt

300 bine, say say bitmedi

Sahibi olan ete, menşei belli değil dediler

Hatta bu yalanlar üzerine iddianame hazırladılar.” sözlerini kullanan Hocahanım, bir çok sitenin koyunlardan beter bir şekilde iftiraya atıldıklarını söyledi.

Geçmişte Alparslan Kuytul Hoca’ya atılan dört terör örgütü iftirasının yandaş medyanın elinde nasıl patladığını da hatırlatan Hocahanım’ın konu ile alakalı tweet dizileri su şekilde;