04.18.2024

Semra Kuytul’dan Yandaş Medya’nın Sansürüne Tepki!

Yandaş Medya 3 Maymunu Oynuyor!

Hatay Erzin’de Furkan Vakfı Gönüllülerinin basın açıklaması yapma isteğiyle başlayan olaylar, polisin saatlerce süren biber gazlı, plastik mermili müdahalesiyle devam etti.

Sosyal medyada birçok kişi tarafından tepkiye sebep olan şiddet olayları karşısında, ana akım medya adeta 3 maymunu oynadı.

Medyanın tarafgir tutumuna tepki gösteren Semra Kuytul Hocahanım, karalama ve hedef gösterme noktasında herhangi bir malzeme bulamayınca sessizliğe gömülen yandaş medyayı topa tuttu.

“Hiçbir Site Girmedi, Hiçbir Kanal Görmedi!”

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda tetikçi medyanın takındığı yandaş tavrı anlatan Semra Kuytul Hocahanım, şu ifadelere yer verdi:

“Yandaş ya da İslam’a, Müslümanlara düşman medyaya, eğer olayımızda bir “hin”lik bulabilirse veya çarpıtabilecek bir cümle, olumsuz algı verebilecek küçük bir malzeme… O zaman o haber hemen yapılır. Bunun taze misalini Cumhuriyet Gazetesinde gördük.

Eğer çarpıtmak için bir malzeme bulamadılarsa üzerilerine ölü toprağı atılmış gibi susarlar. Mesela Adana’da yer yerinden oynasa haber yapmazlar. Mahkemelerimiz hep böyle oldu. Hocaefendi tahliye oldu 10 binlerce insan sokaklardaydı, ulusal kanalların yayın aracı bile geldi ama aleyhe çevrilecek bir durum olmayınca kimse haber yapmadı.

Çünkü binlerce insan gayet itidalli bir karşılama yaptı. Çarpıtacak olay aradılar ama bulamadılar, gerçek olayı asla vermediler, örtbas ettiler.

“Türkiye’de Haberciliğin Geldiği Nokta Gözler Önünde!”

Erzin’de de böyle oldu. Ağzı yüzü dağılan, insanları görmediler. Basın açıklaması yapmak isteyen Furkan Gönüllülerine şiddet uygulayan polisin medyada hiç yer almaması ‘Türkiye’deki haberciliğin geldiği’ noktayı gözler önüne serdi.

Semra Kuytul Hocahanım ayrıca “Yapılan haberlerde ‘Alparslan Kuytul’da oraya gitti ve konuştu’ deyip bitiriyorlar. Halbuki olayların ikinci perdesi orda başladı, konuştuktan sonra tam iki buçuk saat polisin tomalı, gazlı, plastik mermili müdahalesini yazmadılar. Bu defa neyi örtbas etmeye çalışıyordunuz?” açıklamasında bunuldu…

İşte o tweetler