09.23.2024

Sinan Ateş cinayeti soruşturması: Bir komiser tutuklandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında M.E.A. isimli komiser tutuklanarak cezaevine gönderildi. Komiserin, Ateş’in yerini bildirdiği ve cinayet soruşturmasına baktığı belirtildi.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in (38), 30 Aralık 2022’de Ankara-Çankaya’da bir binadan çıktığı sırada motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramasına ilişkin soruşturma sürüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yürütülen soruşturma kapsamına dün (19 Ekim) beş şüpheli ifade verdi. Demirören Haber Ajansı’nın haberine göre şüpheliler, polis eşliğinde adliyeye getirildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğinde sorgulanan şüphelilerden biri tutuklandı, dört şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bir komiser tutuklandı

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre tutuklanan şüpheli M.E.A isimli bir komiser. Habere göre M.E.A., cinayetten sonra tetikçiyi kaçırdığı iddia edilen eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’a, “Ateş’in ev adresi, anlık konum bilgileri, sık gittiği yerler ile kullandığı araçların marka, model ve plakaları” gibi bilgileri sızdırdı. Buna karşın M.E.A.’nın Ateş cinayeti soruşturmasında aktif olarak rol aldığı anlaşıldı. M.E.A.’nın dosyada aktif olarak görev aldığı sürede dışarıya bilgi sızdırıp sızdırmadığı ve delil karartıp karartmadığı da araştırılıyor.

Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında 21 kişi tutuklanmıştı.