05.02.2024

Sinan Ateş cinayetinin tetikçisinin MHP’ye tahsisli çakarlı araçla kaçırıldığı iddia edildi

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında serbest bırakılan bir kişinin MHP Genel Başkan Yardımcısı’nın Özel Kalem Müdürü olduğu, olayda kullanılan bir aracın da MHP’ye tahsisli olduğu iddia edildi.

Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmada adli kontrolle serbest bırakılan bir kişinin bir MHP Genel Başkan Yardımcısı’nın Özel Kalem Müdürü olduğu, olayda kullanılan bir aracın da MHP’ye tahsisli olduğu iddia edildi.

Soruşturma kapsamında dosyada savcı değişimi yapılması tartışma yaratırken dün adliyeye sevk edilen eski Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve yanındaki bir şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. DW Türkçe’nın haberine göre serbest bırakılan ikinci kişi bir MHP Genel Başkan Yardımcısı’nın özel kalem müdürüydü. “Emre” adındaki şüphelinin dosyadaki konumu ise şimdilik bilinmiyor. 

Cinayetten bir gün sonra Tolgahan Demirbaş’ın MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alınması, emniyetteki ifadeden sonra adli kontrol kararı dahi alınmadan serbest bırakılmıştı. DW’nin haberine göre Tolgahan Demirbaş’ın cinayetten sonra Gölbaşı’nda kullandığı ve tetikçiyi bilinmeyen bir yere götürdüğü iddia edilen çakarlı arabanın MHP adına tahsisli olduğu iddia edildi. Demirbaş’ın ifadesinde suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

Tolgahan Demirbaş ve MHP’li özel kalem çalışanı hakkında soruşturma aşamasında dava açılıp açılmayacağı bilinmiyor.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık günü Ankara’nın Çukurambar semtinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk, tetikçiyi İstanbul’dan Ankara’ya getiren iki özel harekat polisi ile “Dodo” lakaplı Doğukan Çep’in arasında bulunduğu 13 şüpheli tutuklanmıştı. Cinayetin tetikçisi Eray Özyağcı hala yakalanmadı.