05.02.2024

Sinan Ateş suikastında yeni iddia: Tetikçi Eray Özyağcı’nın yüzü estetikle değiştirildi!

Sinan Ateş suikastının tetikçisi Eray Özyağcı’nın yüzünün estetikle değiştirildiğini öne süren Genel Yayın Yönetmeni Serdar Akinan, kaynağının başka suikastların da gelebileceğini söylediğini kaydetti.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastında tetikçiye yönelik yeni bir iddia ortaya atıldı. Cadde TV Genel Yayın Yönetmeni Serdar Akinan, 30 Aralık’tan beri kayıp olan katil zanlısı Eray Özyağcı’nın mobeselerin olmadığı yerden alınarak diplomatik araçla büyükelçiliğe götürülüp orada yüz ameliyatı yapıldığını öne sürdü.

MOBESE OLMAYAN BİR YERDE ARAÇ DEĞİŞTİRDİ

Ankara’da 30 Aralık’ta öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastına ilişkin soruşturmada yeni bir iddia ortaya atıldı. Kendisine gelen bir istihbaratı paylaşan Cadde TV Genel Yayın Yönetmeni Serdar Akinan, katilin yolda mobese kameralarının olmadığı bir yerde durduğu, araçtan indiği diplomatik plakalı başka bir araca bindiği ve büyükelçiliğine götürüldüğü iddiasında bulundu.

TETİKÇİ TÜRKMEN DAĞI’NA MI KAÇIRILDI?

Tetikçinin cinayetin ardından Suriye’nin kuzeyindeki Türkmen Dağı denilen bölgeye kaçırıldığı iddiasını hatırlatan Akinan, bunun kolaylıkla yapılmasının imkansız olacağını savundu.

“BAŞKA SUİKASTLAR GELEBİLİR”

Tetikçiye yüz ameliyatının da yapıldığını ileri süren Akinan, “Büyükelçilikte bir yüz ameliyatı yapılıyor, eşgali değiştiriliyor ki rahatlıkla çıkabilsin” dedi. Sinan Ateş cinayetinin oluşturacağı etkinin hesaplandığını söyleyen Akinan, “Daha korkuncu benim kaynağım başka suikastların gelebileceğini söyledi” ifadelerini kullandı.

TETİKÇİ ÜÇ HAFTADIR KAYIP

Sinan Ateş, 30 Aralık günü Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayete ilişkin soruşturmada MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk, tetikçiyi İstanbul’dan Ankara’ya getiren iki özel harekat polisi ile azmettirici olduğu öne sürülen Doğukan Çep’in arasında bulunduğu 13 şüpheli tutuklandı. Cinayetin tetikçisi olduğu öne sürülen Eray Özyağcı ise halen bulunamadı.