04.19.2024

Siyonist Arkeologlar Bedevi şehrinde 1200 yıllık cami kalıntısı buldu!

Arkeologlar Bedevi şehrinde 1200 yıllık cami kalıntıları buldu

Arkeologlar, Siyonist İsrail’in Bedevi şehri yakınlarındaki Negev çölünde 1200 yıllık bir cami kalıntısı keşfetti. Caminin Kudüs’te yönetimin Hristiyanlardan İslam toplumuna geçtiği yıllarda inşa edildiği tahmin ediliyor.

İsrailli arkeologlar, ülkenin güneyinde bölgenin “Hristiyanlıktan İslam’a geçişine ışık tuttuğunu” söylediği nadir bir antik cami keşfetti. İşgalci İsrail Eski Eserler Kurumu (Israel Antiques Authority: IAA), 1200 yıldan daha eski olduğuna inanılan caminin kalıntılarının Bedevi şehri Rahat’ta yeni bir mahalle inşa etme çalışmaları sırasında keşfedildiğini duyurdu.

Açıklamada Negev çölünde bulunan caminin “Mekke yönüne bakan bir kare oda ve bir duvar” içerdiğini ve bu duvarda güneyi gösteren yarım daire bir niş olduğu kaydedildi. Bir yetkili, “Bu eşsiz mimari özellikler, binanın cami olarak kullanıldığını gösteriyor” dedi.

Caminin yakınında, sakinlerinin zenginliğine işaret eden sofra takımları ve cam eserler ile “lüks bir bina” daha keşfedildi.

Aynı bölgede 3 yıl önce de aynı yerde bir cami keşfedilmişti. Rahat’taki kazılarda ayrıca, Hristiyan ve Müslüman mimari özelliklerine sahip binaları ve müstahkem bir kulesi ve merkezi bir avluyu çevreleyen odaları olan bir Bizans çiftlik evi ortaya çıkarıldı.