09.16.2024

Vahşi İsrail, Filistinli çocuğun kolları ile hayallerini de elinden aldı

Siyonist İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik 332 gündür devam eden saldırılarında sayıları on binleri aşan Filistinli yaralanarak uzuvlarını kaybetti.

Siyonist İsrail rejiminin işgali altıdaki Gazze Şeridi’ne yönelik 332 gündür devam eden saldırılarında sayıları on binleri aşan Filistinli yaralanarak uzuvlarını kaybetti.

Siyonist İsrail’in Gazze’nin orta kesimine düzenlediği saldırıların hedefi olan 15 yaşındaki Filistinli çocuk Diyaa al-Adini ise saldırıda kolları ile hayalleri ve geleceğe dair umutlarını da kaybetti.

Siyonist İsrail’in Deyr el-Belah kentinin doğusundaki Kastal Kuleleri’ne gerçekleştirdiği saldırıda ağır yaralanan Diyaa al-Adini, saldırının hedefi olduğunda arkadaşlarıyla kafeteryada olduğunu ve bombalardan kaçamadıklarını söyledi. Hastaneye ulaştıklarında bilincinin açık olduğunu ve sol kolunun gözünün önünde kesildiğini aktarırken saldırıdan önce gazeteci olmak istediğini ancak Siyonist İsrail’in bu hayalini elinden aldığını dile getirdi.

Al-Adini, kız kardeşi Aya’nın yardımıyla hayatın zorluklarıyla başa çıkmaya çalışırken, protez kola kavuşacağı günün hayalini kuruyor.