10.08.2024

Siyonist Eski Başbakan İran’ı Hedef Gösterdi!

Siyonist eski Başbakan Naftali Bennett yaptığı açıklamada İran’ın nükleer tesislerini vurmaya ve Tahran’ın nükleer silah programını sekteye uğratma çağrısında bulundu.

Eski Başbakanı Bennett, İsrail’in İran’ın nükleer silah programını çökermek üzere askeri saldırı başlatmasının zamanının geldiğini söyleyerek, İsrail’in bunu yapmak için ‘taahhüdü, ihtiyacı, yeteneği ve gerekçesi’ olduğunu söyledi.

Sosyal medya hesabı X’ten, “Şimdi değilse ne zaman?” sorusunu soran Bennett, “Şimdi İran’ın nükleer tesislerini ve rejimini vurma zamanıdır” cümlesini kaydetti.

Açıklamasında, ‘taahhütihtiyaçyetenek ve gerekçe‘ unsurlarının bir araya geldiğini ifade eden Bennett, 14 Temmuz 2022’de ABD Başkanı Joe Biden‘ın, “14 Temmuz 2022’de Başkan Biden ABD adına resmi olarak taahhütte bulundu: ‘Amerika Birleşik Devletleri, bu taahhüdün ayrılmaz bir parçası olarak İran’ın nükleer silah edinmesine asla izin vermeyeceğini ve bu sonucu sağlamak için ulusal gücünün tüm unsurlarını kullanmaya hazır olduğunu vurgulamaktadır” cümlesine atıf yaptı.

Açıklamasında ‘ihtiyaç‘ bahsine de değinen Bennett, “Aradan geçen iki yıl içinde İran on nükleer savaş başlığı üretmeye yetecek miktarda yüksek düzeyde zenginleştirilmiş uranyum biriktirmiştir. İran ayrıca bomba ateşleyicisini de geliştirmektedir” cümlesini dile getirdi.

İsrail’in şimdi harekete geçmesi halinde İran’ın nükleer silah elde etmesini askeri olarak önleyebileceğini belirten Bennett, ‘yetenek‘ hususunu ise “Bu sadece İran’ın nükleer silah edinmesini engellemek için son dakika fırsatı değil, aynı zamanda İran’ın savunması -Hizbullah ve Hamas- geçici olarak ciddi şekilde zayıfladığı için bunu yapmak için nesilde bir kez ele geçecek bir fırsattır” cümleleri ile izah etti.

Bennett sözlerini ‘gerekçe‘ unsurunun izahı ile şu şekilde sürdürdü:

Son olarak, gerekçe her zamanki kadar güçlü: İran az önce İsrail’e 200 uzun menzilli balistik füze atarak savaş tarihindeki en büyük balistik füze saldırısını gerçekleştirdi.

Açıklamasının sonunda, “Taahhüdümüz, ihtiyacımız, yeteneğimiz ve gerekçemiz var” diyen Bennett, cümlelerini “İran’ın nükleer programını ve rejimini vurmak için bundan daha iyi bir zaman olamaz” iddiası ile sonlandırdı.