10.18.2024

Siyonist Herzog, Erdoğan’a yanıt verdi:

The Times of israel’in haberine göre, İşgalci İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Lübnan ve Gazze’den sonra Türkiye’nin de saldırıya maruz kalabileceği uyarısının ardından, İsrail’in Türkiye’ye karşı askeri bir eylemde bulunma niyetinde olmadığını vurguladı.

Herzog, Kudüs’teki Büyük Amerikan Yahudi Örgütleri Başkanları Konferansı’nda yaptığı bir toplantıda, “Türkiye liderinin İsrail’in Türkiye’ye karşı sözde planlarıyla ilgili bazı yorumlar yaptığını gördüm,” diyor. “İsrail’in Türkiye’ye karşı hiçbir zaman bir planı olmadığını açıkça belirtmek istiyorum.”

“Tam tersine,” diye devam ediyor, “biz Türkiye halkına büyük saygı duyuyoruz ve onlar da İsrail halkına büyük saygı duyuyorlar. Halklar arasında uzun yıllara dayanan ilişkilerimiz var ve halklar dostluğa ve birlikte yaşamaya karşı olan tüm seslerin üstesinden gelecektir.”

Geçtiğimiz hafta Erdoğan, “Kutsal Topraklarda çılgına dönen İsrail yönetimi, Filistin ve Lübnan’dan sonra muhtemelen dinsel fanatizmiyle vatanımızı hedef alacaktır” demişti.

Başbakan Binyamin Netanyahu’nun da Türkiye’yi işgal etme fantezileri içinde olduğunu ileri sürdü.

Herzog, İsrail’in askeri operasyonlarının “İbrahim’in oğullarının bölgede birlikte yaşamalarını ve barışa doğru birlikte hareket etmelerini, bölgenin ve kendi halklarının ve genel olarak insanlığın refahı için birbirlerine katkıda bulunmalarını sağlayacak tarihi bir değişime yol açacağını” söylüyor. Vizyonumuz bu. Bu yüzden kötülükle savaşıyoruz ve bu yüzden Gazze halkına, Lübnan halkına, İran halkına… farklı bir yol ve farklı bir gelecek sunuyoruz.”