05.20.2024

Siyonist İsrail’in Gazze’deki Tünellere Dair Planı Ortaya Çıktı!

Ateşkesin ardından Gazze’ye bombalar yağdırmaya devam eden Siyonist İsrail’in felaketle sonuçlanacak bir planı gün yüzüne çıktı. İsrail, Gazze’deki yeraltı tünellerini deniz suyuyla doldurmayı planlıyor. İşte detaylar…

Gazze’ye 2 aydır bombalar yağdıran Siyonist İsrail’in, Hamas’ı yok etme planı gün yüzüne çıktı.

Times of Israel’in haberine göre, Siyonist İsrail kilometrelerce uzunluktaki Hamas’ın yeraltı tünellerini deniz suyuyla doldurmayı planlıyor. Hamas’ın yeraltı ağını yok etmeye yönelik planına göre, tünellere Akdeniz’den alınan deniz suyu pompalanacak ve tüneldekiler boğularak ölecekler.

5 BÜYÜK SU POMPASI YERLEŞTİRİLDİ

Uzun yıllardır Siyonist İsrail ablukası altındaki Filistinliler, temel malzemelere ulaşmak için Gazze’ki tünelleri kullanıyorlar. Bu durumun farkında olan İsrail ise çözümü tünnelere su basmakta buldu. Wall Street Journal gazetesine açıklamalarda bulunan ABD’li yetkililer de İsrail ordusunun Gazze’deki Şati mülteci kampı yakınına 5 büyük su pompası yerleştirdiğini, tünellere su basmayı amaçladıklarını doğruladı. 

TÜNELLERE SU BASILIRSA ZEMİNLER ÇÖKEBİLİR

Times of Israel, Siyonist İsrail’in Hamas’ın elindeki rehineleri tünellerde saklaması nedeniyle plan konusunda çekinceler olduğunu yazdı. ABD yönetimi içinde de planla ilgili farklı görüşlerin bulunduğu bildirildi. Habere göre, planla ilgili en büyük endişe ise deniz suyunun zemine zarar vererek binaların çökmesine neden olması.  Bir kaynak, Hamas’ın tünelleriyle ilgili detaylı bilgi olmaması nedeniyle planın nasıl sonuçlar vereceğinden emin olunamayacağını söyledi. 

Öte yandan Gazze’de kara operasyonlarını genişleten Siyonist İsrail ordusu, 800’den fazla yeraltı tüneli bulunduğunu, bunların bir kısmını yok ettiklerini açıklamıştı. Siyonist İsrail, Hamas’ın tünellerinin çoğunlukla hastane, okul, cami gibi sivil alanlar çevresinde olduğunu savunuyor.