05.19.2024

Somali açıklarında iki ABD Donanması denizcisi kayboldu

ABD Merkez Komutanlığı Perşembe günü Somali açıklarında operasyonlar yürüten iki ABD Donanması denizcisinin kaybolduğunu bildirdi. Denizcilerin yerini tespit etmek için arama ve kurtarma operasyonları devam ediyor.

ABD Merkez Komutanlığı Perşembe günü Somali açıklarında operasyonlar yürüten iki ABD Donanması denizcisinin kaybolduğunu bildirdi.

Reuters’ta yer alan habere göre, Merkezi Komuta dün yaptığı açıklamada, denizcilerin yerini tespit etmek için arama ve kurtarma operasyonlarının devam ettiğini söyledi.

ABD Merkez Komutanlığı, “Denizciler, çok çeşitli görevleri destekleyen ABD 5’inci Filosu (C5F) operasyon alanına konuşlandırılmıştı” dedi. Açıklamada, personel kurtarma operasyonu tamamlanana kadar ek bilginin sunulmayacağı belirtildi.

CNN’de yer alan habere göre ABD, Somali’de, Somali hükümetine karşı saldırılar düzenleyen El-Şebab grubunun tehdidine odaklanan küçük bir askeri varlığını sürdürüyor. ABD, El-Şebab’ı terör örgütü olarak tanıyor.

ABD, Somali güçlerini eğitmenin yanı sıra, El-Şebab’a karşı saldırılar düzenlemek için Somali hükümetiyle koordinasyon sağladı. ABD Afrika Komutanlığı, “El-Şebab dünyadaki en büyük ve kinetik olarak en aktif El Kaide ağıdır ve ABD kuvvetlerine saldırma, ABD’nin güvenlik çıkarlarını tehdit etme isteğini kanıtlamıştır” ifadelerini kullandı.