09.08.2024

Somali’de belediye binasına bombalı saldırı

Somali’de terör örgütü Eş-Şebab üyeleri, başkent Mogadişu’daki Banadir Bölge İdare Merkezi’ne bombalı saldırı düzenledi. Güvenlik güçleri, belediye binasının çevresinde önlem alırken, beş kişinin yaralandığı bildirildi.

Saldırının sorumluluğunu Somali’deki İslamcı grup El Şebab üstlenirken, Reuters’a konuşan görgü tanıkları, Somali’nin başkenti Mogadişu’da bir belediye binasında meydana gelen patlamada en az beş kişinin yaralandığını ve silah seslerinin devam ettiğini söyledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI BİNASININ YANI BAŞINDA GERÇEKLEŞTİ

Aamin Ambulans Hizmetleri Müdürü Abdikadir Abdirahman, ambulans personelinin şimdiye kadar beş yaralıyı patlama mahallinden tahliye ettiğini söyledi. Belediye başkanının ofisinde çalışan Farah Abdullahi, “Ofisteydik ve bir patlamayla kulaklarımız duymaz oldu, dışarı çıktık, ardından silah sesleri geldi” dedi.

Banadir Bölge İdare Merkezi, başkent Mogadişu’nun iyi korunan bir bölgesindeki bulunuyor. Bölgedeki yollar beton bariyerlere ve çok sayıda barikata sahip ve bina, cumhurbaşkanlığı ofisine yaklaşık bir buçuk kilometre uzaklıkta yer alıyor.