04.27.2024

‘Soykırım Sergisi’nde Alparslan Hoca ve Furkan Hareketi Mensuplarına Yapılan Zulümlere Yer Verildi!

Türkiye’de yıllardır işlenen hukuksuzlukların canlı şahidi olan ‘Soykırım Sergisi’ ABD’nin New Jersey eyaletinde açıldı.

Programda, işkence suçunun uluslararası platformlarda duyurulmasının önemine dikkat çekildi.

Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerini, hukuksuz yargılamaları ve işkence iddialarını araştırarak uluslararası kamuoyuna duyuran Advocates Of Silenced Turkey (AST)’nin gerçekleştirdiği Uluslararası İnsan Hakları Dayanışma Forumu’na (International Solidarity For Human Rights Forum) çok sayıda aktivist, gazeteci, kanaat önderi ve gönüllüler katıldı.

Sergide, Ağrı Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde bir yılı aşkın süredir delilsiz tutukluluğu devam eden Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca’nın şahsi eşyası olan ‘Özgürlük Atkısı’ ve kupası en çok ilgi gören hatıralar arasında yer aldı.

Yanı sıra Furkan Hareketi mensuplarının 20 Mart’ta 2022 yılında Adana emniyeti tarafından uğradığı sokak işkencesine de yer verildi.

Özellikle, olay esnasında tesettürlü Fatma Kardaş’ın başörtülü bir polis memuru tarafından arkadan itilerek yere düşürüldüğü kare ilgi odağı oldu. Kardaş’ın olay günü giydiği kıyafet ve ayakkabılar da müzede sergileniyor.

Öte yandan olay günü polisin sıktığı biber gazından etkilenen Betül bebeğin kazağı ve yine olayda savunmasız insanlara sıkılan plastik mermiler de sergileniyor.