10.26.2024

Soykırımcı İsrail’in Lübnan’a saldırısında 19 şehit, 108 yaralı

İşgalci İsrail ordusunun Lübnan’a düzenlediği saldırılar sonucunda şehit sayısı 19’a yükselirken, yaralı sayısı 108 olarak bildirildi.

İsrail ordusunun Lübnan’a yönelik sürdürdüğü askeri operasyonlar, dün trajik bir bilanço ile sonuçlandı. Ülkedeki gerginliği artıran saldırılarda 19 kişi yaşamını yitirirken, 108 kişi de yaralandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun ülkeye yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

SALDIRILARDA CAN KAYBI VE YARALI SAYISI ARTIYOR

Soykırımcı İsrail ordusunun dün Lübnan’ın çeşitli bölgelerine gerçekleştirdiği saldırılarda 19 kişinin hayatını kaybettiği, 108 kişinin de yaralandığı bildirildi. Bakanlık açıklamasına göre, 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana gerçekleştirilen saldırılarda toplamda 2 bin 653 kişinin yaşamını yitirdiği, 12 bin 360 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Hizbullah ile devam eden kontrollü çatışmalar çerçevesinde, İsrail ordusunun 23 Eylül’den itibaren Lübnan’ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yoğun hava saldırıları düzenlediği ifade edildi. Bu saldırılar, bölgedeki insani durumu daha da kötüleştiriyor.

İsrail bombardımanları nedeniyle Lübnan’da yüz binlerce kişinin yerinden edildiği tahmin ediliyor. Özellikle ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut’a ve kuzeye göç dalgalarının devam ettiği belirtiliyor. Lübnan hükümeti, yerinden edilenlerden 486 binden fazlasının Suriye’ye göç ettiğini duyurdu.

Lübnan’daki insani kriz, uluslararası toplumu harekete geçirmeye çağıran bir durum haline gelmiş durumda.