09.16.2024

Soykırımcı Netanyahu’dan yeni tehdit: Ağır bir bedel ödeyecekler

Katil Netanyahu, “Hangi cepheden gelirse gelsin, bize yönelik herhangi bir saldırı girişimine misilleme yapacağız ve bu eylemin bedelini ağır ödetmeye kararlıyız.” dedi.

The Times of Israel gazetesinde yer alan habere göre Netanyahu, haftalık kabine toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, İran’ı işgal kuvvetlerine saldırmaması konusunda uyararak her türlü saldırıya karşılık verileceğini duyurdu.

Netanyahu, “Bize karşı hangi cepheden olursa olsun herhangi bir saldırı eylemine karşılık vereceğiz ve bunun bedelini ağır bir şekilde ödeteceğiz.” ifadelerini kullandı.

İDDİALARI REDDETTİ
Ayrıca Netanyahu, Hamas ile arabulucular aracılığıyla yapılan esir takası ve ateşkes müzakerelerini baltalamak için yeni talepler öne sürdüğüne ilişkin iddiaları da reddetti.

İşgal güçleri ve uluslararası kamuoyunda siyasi nedenlerle Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla suçlanan Netanyahu, “Taslağa tek bir talep bile eklemedik. Düzinelerce değişikliğin getirilmesini talep eden Hamas’tı.” dedi.

Netanyahu daha önce, işgal rejimi Mısır-Gazze sınır hattı Philadelphia Koridoru isimli bölgeyi kontrol edeceği, Gazze’de yerinden edilmiş Filistinlilerin kuzeye dönerken denetleneceği gibi maddeleri yeni ön şartlar olarak açıklamıştı.

Basına yansıyan haberlere göre ise işgal askerleri anlaşmaya getirdiği yeni şartlar arasında, esir takası mutabakatı sırasında işgal askerlerinin Gazze Şeridi’nde kalmaya devam etmesi yer alıyor.