04.18.2024

Soylu’dan ‘idam’ açıklaması

Marmaris’te yangın bölgesinde açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, “İdam konusu Türkiye’de çok tartışılıyor ama idamın da kendine ait bir caydırıcılık süreci söz konusu” dedi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde farklı noktalarda devam eden yangına müdahale sürerken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile birlikte orman yangını bölgesinde gazetecilere açıklamada bulundu. 

“İdam konusu Türkiye’de çok tartışılıyor ama idamın da kendine ait bir caydırıcılık süreci söz konusu” diyen Soylu, şöyle konuştu: 

“Yangın başladığı anda orman teşkilatımız kısa sürede müdahale etti. Bu kısa müdahale, yangının daha geniş alanlara yayılmasını engelledi. Biz yangın alanlarına sivil halkın girmesini engelledik. Güvenlik güçlerimizle engel koyduk. Sahada çok profesyonel bir çalışma oldu. Yani, aman birisine bir şey olacak mı endişesinden ziyade profesyonel ekiplerin koordinasyonu çok iyi oldu. Hava ve kara koordinasyonu çok iyi oldu. Trafo, çöp toplama merkezi tehlike idi, havadan ve hava kararınca, sabaha kadar sektör sektör ayırıp o bölgelerin tamamını söndürdüler. Şu anda bir bölge var, hem havadan hem karadan etrafı çevriliyor. En büyük riskimiz öğleden sonra çıkabilecek rüzgar. Tedbirleri almaya çalışıyor arkadaşlarımız.

İdam konusu Türkiye’de çok tartışılıyor ama idamın da kendine ait bir caydırıcılık süreci söz konusu. Evet ağıza hoş gelmiyor. Ama başka bir şey var. Bu kadar sorumsuzluğun da kendi adına güçlü bir cezası olması gerekir.”

‘BÜYÜK ÖLÇÜDE SIKINTI GİDERİLMİŞ DURUMDA’

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ise, şu ifadeleri kullandı: 

“Çok büyük bir tehlike arz eden sahada unsurlar kalmamıştır ama konu neticelenmiştir diyemeyiz. Meteoroloji’nin bugün öğleden itibaren rüzgar olacağı yönünde bilgilendirmesi var. Çalışmalarımız sabahtan beri hızla ilerlemiştir. Dün gece boyunca, sabaha kadar teşkilatlarımız yoğun çalışmayı karadan sürdürmüşlerdir. Bunun bize sonuç aldırdığını belirtmek isterim. Büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda ama o son sözü söylemek için bugünü takip etmek, izlemek durumundayız.”