05.15.2024

Süleyman Soylu: Yargıtay cezayı onadığı an İmamoğlu’nu görevden alırım

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak ve hapis cezası hakkında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İstinaf ve Yargıtay cezayı onayladığı anda İmamoğlu’nu görevden alırım” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkanı ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle siyasi yasak ve hapis cezası almıştı.

Konuyla ilgili gelişmeleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu CNN Türk’te değerlendirdi.

“Hangi siyasi parti olursa olsun dünyaya gittiği zaman Türkiye’yi şikayet etmemeli”
Bakan Soylu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Davayla ilgili şunu söylemeliyim, İmamoğlu seçildikten sonra Avrupa’ya Türkiye’yi şikayete gitti. Ben de Türkiye’nin Avrupa’da şikayet edilmesinin doğru olmadığını söyledim. Ben şunu diyorum hangi siyasi parti olursa olsun dünyaya gittiği zaman Türkiye’yi şikayet etmemeli. Bu meseleleri kendi içimizde halletmeliyiz. Türkiye’yi Avrupa’da demokrasi ile hukuk ile şikayet ederek suçlayıcı bir dil kullanılıyor. Ben de konuşmamın birinde, ‘Türkiye’yi Avrupa’ya şikayet eden ahmak.’ dedim. Bunun ardından bana kendisi daha sonra cevap veriyor.

Benim sözüm kafasında kalmış olmalı ki daha sonra, ‘Asıl seçimi iptal edenler ahmaktır.’ dedi. Ben İçişleri Bakanı’yım seçimi ben iptal etmedim ki. 91 seçimlerinden seçim kurulu üyesiydim. Seçim kurullarının işleyişini bilirim. Bir hukukçu değilim ama onlar kadar bilirim çünkü siyasetçiyim. Seçim iptal etme şikayetle Yüksek Seçim kurulu tarafından yapılır.”

“İstinaf ve Yargıtay onayladığı anda görevden alırım”
“İstinaf ve yargıtay onayladığı anda İmamoğlu’nu görevden alırım diyorsunuz yani.” sorusuna Bakan Soylu, “Ben alırım tabi, yapacak başka bir şey yok. Bizim bugüne kadar uygulamalarımızın tamamı böyle.” ifadelerini kullandı.