04.23.2024

Furkan Hareketi Mensubu Abdullah Akdağ Hakkında Hukuksuz Tutuklama!

Talimatlı görülen mahkeme sonrası bir Furkan Hareketi Mensubu daha tutuklandı!

Dolandırıcı Koray Sarısaçlı’nın sahte rapor ve beyanları üzerine tutuklu yargılaması devam eden Furkan Hareketi Mensuplarına bir kişi daha eklendi! Abdullah Akdağ isimli 1 hareket mensubu daha hukuksuzca tutuklandı!

Bugün (1 Temmuz) akşam saatlerinde apar topar gözaltına alınan Furkan Hareketi Mensubu Abdullah Akdağ, SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) üzerinden görülen mahkemede, Akdağ tutuklu yargılama gerektirmeyen “Tehdit etme” iddiası üzerinden talimatlı karar sonucu tutuklandı.

Karar sonrası ailesiyle 1 dakika dahi görüşmesine müsade edilmeyen hareket mensubunun ailesi, adliye önünde yürek yakan feryatta bulundu!

https://twitter.com/hakanakdag_01/status/1542927965809516544?s=20&t=XuZoQyNn7r5-iEgc1MeLYg

Ne Olmuştu?

Sarısaçlı ilk önce “Onlar benim aile dostum, beni onlar kaçırmadı” demesine rağmen daha sonrasında ifadesini değiştirerek Furkan Gönüllülerini suçlamıştı. Bilirkişi raporları ile Furkan Hareketi Mensuplarının haksız yere tutuklu olduğu kanıtlanmasına rağmen hareket mensupları serbest bırakılmadı. Tutuklu yargılanan kişilerin cep telefonu kayıtlarında adam kaçırma iddiasını destekleyecek herhangi bir delil bulunamadı. Olay anına ait videodaki kişilerin hareket mensupları olduğuna dair benzerlik bulunamadı.

https://www.furkanhaber.net/tutuklu-4-furkan-gonullusunun-cep-telefonlari-incelendi-yeni-bilirkisi-raporu-aciklandi.html

Son gelişme ile Alparslan Kuytul Hoca dahil toplamda 20 hareket mensubunun haksız tutukluluğu devam ediyor.

https://www.furkanhaber.net/tutuklu-4-furkan-gonullusunun-cep-telefonlari-incelendi-yeni-bilirkisi-raporu-aciklandi.html