04.29.2024

Uluslararası bir çok havayolu şirketi Tel Aviv uçuşlarını iptal etti

Wizz Air, Cumartesi’den Pazartesi’ye kadar Tel Aviv’e gidiş-dönüş uçuşlarının çoğunu iptal ettiğini duyurdu. Finnair, İran hava sahasındaki operasyonlarını bir sonraki duyuruya kadar askıya aldı, bu da Doha’dan uçuşlarda daha uzun uçuş sürelerine neden olabilir. Bir sözcü, Finlandiyalı havayolu şirketinin rotasını Mısır üzerinden değiştireceğini ve bunun “birkaç dakikalık” gecikmelere yol açacağını belirtti.

Bir SAS sözcüsü, Kopenhag ile Bangkok arasındaki uçuşların kısmen bölge üzerinden uçtuğunu ve bir uçuşun Cumartesi ile Pazar arasındaki gece yeniden yönlendirilmek zorunda kaldığını belirtti. Iberia Express, sosyal medyada (X) Pazar ve Pazartesi günü Tel Aviv’e uçuşları iptal edeceğini duyurdu.Reuters’e e-postayla gönderilen açıklamada, United Airlines’ın Pazar ve Pazartesi günü Newark’tan Tel Aviv’e planlanan uçuşlarını iptal ettiği belirtildi. Air Canada, İsrail uçuşlarında uzun süreli gecikmeler ve iptaller konusunda uyardı ve Pazartesi ve Salı günü Tel Aviv’e uçuşları iptal etti.

EasyJet ve Wizz Air, İran’ın İsrail’e saldırısının ardından Tel Aviv’e uçuşlarını iptal etti.

EasyJet, Pazar gününe kadar Tel Aviv’e gidiş-dönüş uçuşlarını durdururken Wizz Air, Cumartesi’den Pazartesi’ye kadar hizmetleri iptal ettikten sonra Salı günü yeniden başlayacağını söyledi.İran, iki hafta önce Suriye’deki İran büyükelçiliğine düzenlenen işgalci İsrail jetleri tarafından gerçekleştirilen suikast ve çok sayıda üst düzey İranlı komutanın öldürüldüğü saldırıya misilleme olarak siyonist İsrail’in işgali altındaki topraklara 360 füze ve insansız hava aracı fırlattı.

EasyJet şunları söyledi: “İsrail’de gelişen durum nedeniyle easyJet, Tel Aviv’e gidiş-dönüş operasyonlarını 21 Nisan’a kadar geçici olarak durdurma kararı aldı. Yolcularımızın ve mürettebatımızın emniyeti ve güvenliği her zaman easyJet’in en yüksek önceliğidir.” Wizz Air, Salı günü uçuşlar yeniden başladığında yolcuların program değişiklikleri yaşayabileceğini ve durumu izlediğini açıkladı.

Iberia ve Lufthansa’nın da aralarında bulunduğu bir dizi uluslararası havayolu da Pazar ve Pazartesi günü Tel Aviv’e uçuşlarını askıya aldı. Wizz Air ve easyJet, Hamas’ın 7 Ekim’deki “Al Aksa Tufanı Operasyonu’nun ardından ara verdikten sonra işgalci İsrail’e uçuşlarını yakın zamanda yeniden başlatmıştı .

Pazar günü Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı, taşıyıcılara İsrail ve İran hava sahasında uçarken dikkatli olmalarını tavsiye ederken , Irak ve Suriye üzerinde belirli bir irtifanın altında uçuş yapmamalarını tavsiye etti.

British Airways, Pazartesi sabahı Tel Aviv’e sefer düzenlediğini doğruladı ancak durumu inceleme altında tuttuğunu belirtti. Havayolu bu ay Tel Aviv’e uçuşlarını yeniden başlattı ancak Kıbrıs Larnaka’da mürettebat değişiklikleriyle hizmeti haftada yalnızca dört uçuşa düşürdü, böylece personel geceyi işgalci İsrail’de geçirmek zorunda kalmadı.Virgin Atlantic, son saldırılardan önce Eylül ayına kadar Tel Aviv’e uçuşları askıya almıştı ancak havayolu, o zamandan beri İran ve işgalci İsrail hava sahasından kaçınmak için bazı rotalarını değiştirdiğini belirtti.

Qatar Airways, İran’a yani Tahran, Meşhed, Şiraz ve İsfahan’a uçuşlara yeniden başladığını söyledi. Açıklamada, “Yolcularımızın emniyeti ve güvenliği birinci önceliğimiz olmaya devam ediyor” denildi. Lufthansa, Beyrut ve Tahran’a uçuşlarını en az Perşembe gününe kadar askıya aldı.