04.27.2024

Ümit Özdağ’dan ‘Escobar’ pankartı açıklaması: Suç duyurusunda bulunacağız

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, partisinin il ve ilçe teşkilatlarına asılan ‘Yerli ve Milli Escobar’ pankartının sökülmesinin emrini veren il emniyet müdürleri ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun arasındaki siyasi gerilimin ardından, Zafer Partisi’nin tüm il ve ilçe teşkilatlarına ‘Yerli ve Mili Escobar’ pankartı asıldı. Polis, parti binalarında nöbet tutup pankartları sökmek istedi. Dün gece saatlerin Zafer Partisi Genel Merkezi’ndeki pankart, polis tarafından kaldırıldı. Özdağ, herhangi bir karar tebliğ edilemeden polisin pankartı kaldırmasına tepki gösterdi. Özdağ, “Biz kimseyi kast etmiyoruz. Orada görülen baş bir Amerikan sinema artistidir. Buradan hareketle bir kamu görevlisi kast ediliyor diyorsa polis ve yargı, hakaret sucunu siz işliyorsunuz.” dedi.

Özdağ, bugün 22.30’da önemli açıklamalar yapacağını bildirdikten kısa bir süre sonra Twitter hesabından, pankartların sökülmesine ilişkin emir veren il emniyet müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Zafer Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Uğur Tarhan’ın polis ekiplerinin nöbet tuttuğunu söylediği paylaşımını alıntılayan Özdağ, şunları dile getirdi:

“Ne yazık ki durum bu. Bu yapılan yasalara aykırı. Bu emri veren il emniyet müdürleri ile ilgili suç duyurusunda bulunacağız @istanbul_EGM”

NELER OLMUŞTU?
Savcılık, Zafer Partisi Genel Merkezi’ne asılan “Yerli ve Milli Escobar” pankartının “Kamu görevlisine hakaret” gerekçesiyle polis tarafından toplanmasını istemişti. Zafer Partisi Genel Merkezi’ne girerek pankartı indirmeye çalışan polislere Ümit Özdağ tepki göstermişti. Özdağ, “Pankartta kimsenin ismi, yok. Eğer polis ve savcı hakaret diyorsa bu onların yorumudur hakaret suçunu onlar işliyor” demişti. Özdağ, tüm il ve ilçe teşkilatlarının pankartı asacağını dile getirmişti.