06.16.2024

UNRWA: Gazze’de hiçbir yer güvenli değil

UNRWA yetkililerinin Gazze’deki durum hakkında yaptığı açıklamalar dehşet verici

UNRWA’dan Yapılan Açıklamalar:

Rafah’tan gelen tahliye emirlerinin ardından yalnızca Han Yunus’taki UNRWA tesislerindeki nüfus %36 arttı. Çekilen fotoğraflarda, hasarlı okullarda molozlar arasında yaşayan, çadır, temel hizmet ve hayati malzeme bulunmayan ailelerin olduğu görülüyor.

“Tıbbi kaynak yetersizliği nedeniyle her gün hasta kaybediyoruz”

Gazze’deki sağlık çalışanları yorulmadan çalışıyor ama kaynaklara ihtiyaçları var. Kan ünitelerine ihtiyaç duyan hastalar UNRWA meslektaşlarının ve yerinden edilmiş ailelerin bağışlarına güveniyor. Artık Gazze’ye güvenli ve engelsiz insani erişime ihtiyacımız var.

Bulaşıcı Hastalıklar Artıyor

Gazze’de ishal ve hepatit A şüphesi dahil olmak üzere bulaşıcı hastalıkların artıyor. UNRWA sağlık hizmeti sağlamaya devam ediyor ancak aşırı kalabalık barınaklar ve zorla yerinden edilme nedeniyle sınırlı hijyen koşulları ciddi sağlık riskleri oluşturuyor. Şimdi ateşkes’e ihtiyacımız var.

“Asıl Endişemiz Su”

“Yaza doğru ilerledikçe ve havalar giderek ısındıkça, asıl endişemiz su oluyor.”   Gaza UNRWA yetkilisi, Gazze’de özellikle sıcağa karşı daha savunmasız olan yaşlılar ve çocuklar için ve sivilleri hayatta tutmak için içme suyu sağlanmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Gazze’deki savaş sivil kayıplara, yerinden edilmeye ve konut binalarının ve temel sivil altyapının tahrip olmasına neden olarak devam ediyor.

Meslektaşlarımız Filistinli ailelere destek ve barınak sağlamak için yorulmadan çalışıyor ancak Gazze’de hiçbir yer güvenli değil.