10.05.2024

UNRWA Sözcüsü Wateridge: “Gazze Şeridi’nde yaşayanların maruz kaldığı yaşam koşulları “dayanılmaz” ve “son derece vahim”

UNRWA’nın Gazze’deki yetkili Sözcüsü Louise WateridgeIn Filistinlilerin yaşadığı insanlık dramı hakkında açıklamada bulundu

Louise Wateridge X uygulamasında: İnsanlar […] umutlarını kaybediyorlar, iradelerini kaybediyorlar, başka bir zorla yerinden edilmeyle karşı karşıya kalıyorlar ve güvenliklerinden kesinlikle emin olamıyorlar”, diyor Gazze Şeridi’ndeki Filistinli ailelerin gidecek güvenli hiçbir yeri yok. Ateşkes Şimdi” paylaşımında bulundu.

Birleşmiş Milletler’in Filistinli Mültecilerden Sorumlu Kuruluşu (UNRWA), Gazze Şeridi’nde yaşayanların maruz kaldığı yaşam koşullarını “dayanılmaz” ve “son derece vahim” olarak nitelendirdi.

UNRWA sözcüsü Louise Wateridge, Gazze’nin merkezinden Cenevre’ye video bağlantısıyla düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “Bu gerçekten dayanılmaz. Bugün şimdiye kadarkilerin en kötüsü olmalı. Yarının yine şimdiye kadarki en kötü şey olacağından şüphem yok”. Geri dönmeden önce dört haftayı Gazze’nin dışında geçiren Wateridge, Han Yunus’taki yıkım karşısında şok olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Binalar, en azından iskeletten ibaret. Her şey moloz yığını.” Ağır hasara rağmen insanlar bu yapılara geri döndüler; çökmüş duvarların ve derme çatma örtülerin arasında yaşayarak kendilerini hava koşullarından korumak istiyorlar.

UNRWA resmi hesabından Gazze’deki insanlık dramını video görsel ile gözler önüne serdi.