09.20.2024

Ürdün-Filistin sınırında 3 işgalci İsrail askerini etkisiz hale getiren kamyon şoförünün cenazesi tekbirlerle karşılandı

Ürdün-Filistin’in işgal altındaki sınırında üç işgalci İsrailliyi öldüren kamyon şöförü Mahir el-Cazi’nin naaşı, ailesi tarafından teslim alındı

Ürdün Haber Ajansı’nın (Petra) Dışişleri Bakanlığı’ndan aktardığına göre El Cazi’nin naaşı işgalci İsrail tarafından teslim alındı ve ailesine teslim edildikten sonra Ürdün’de defnedilecek. Bakanlık, işgalci İsrail işgalindeki Kral Hüseyin Köprüsü’nün Filistin tarafında meydana gelen silahlı saldırı olayı sonucunda gözaltına alınan Ürdün vatandaşları Muslih el Avdet ve Hüseyin el Numeyt’in serbest bırakılması için ilgili makamlarla koordinasyon halinde çabalarını sürdürdüğünü belirtti.

Son günlerde Amman ve Ürdün’ün diğer kentleri, işgalci İsrail güçleri tarafından alıkonulan El Cazi’nin cenazesinin iadesi talebiyle düzenlenen kitlesel gösterilere sahne oldu. Ürdünlü eski bir asker olan ve kamyon şoförlüğü yapan El Cazi, 8 Eylül’de kamyonuyla Kral Hüseyin (Allenby) Sınır Kapısı’ndan geçerken işgalci İsrail güçlerine ateş açmış ve üç işgalci askeri etkisiz hale getirdikten sonra bölgedeki katil İsrail güçleri tarafından vurularak şehit edilmişti.

Katil Netanyahu Kral Hüseyin Sınır Kapısı’nda yaşanan olayı “İsrail için zor bir gün” olarak nitelendirmişti.

3 işgalci İsrail askerini etkisiz hale getiren Ürdünlü kamyon şoförü Mahir el-Cazi’nin Cenaze törenine binlerce Ürdünlü katıldı.