05.17.2024

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV BELGESİ SORGULAMA: 2022 Uzman ve başöğretmenlik sınav yerleri erişime açıldı!

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav giriş yerleri için beklenen açıklama geldi. Eğitimlerini alarak yazılı sınavlara başvuru yapan öğretmenler, söz konusu sınavdan önce giriş belgesini Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet adresinden alacaklar. Aday, fotoğraflı sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir. MEB yaptığı açıklamayla sınav giriş yerlerinin erişime açıldığını duyurdu.


UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?
MEB tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

19 Kasım 2022 Cumartesi günü yapılacak Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı giriş belgeleri, “basvuru.meb.gov.tr” adresinde erişime açıldı.

Uzman ve başöğretmenlik için sınava katılacak öğretmenler, MEBBİS ve e-Devlet şifreleri ile sisteme girerek belgelerine erişebilecek.

SINAV NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?
Sınav, 19 Kasım 2022 tarihinde 81 ilde Türkiye saati ile 10.00’da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde gerçekleştirilecektir.

Sınavda beşer seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 150 dakika olarak uygulanacaktır. Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen adaylar sınava alınacak ve bu adaylara ek süre verilmeyecektir. Sınav güvenliğinin sağlanması için sınavın ilk 30 dakikası tamamlanmadan sınav salonu terk edilmeyecektir. Sınav bitimine 15 dakika kala hiçbir aday sınav salonundan çıkmayacaktır.


Aşağıdaki tablolarda Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı sınav kitapçığında bulunan konular ve konulara ait soru dağılımları yer almaktadır.

Konu Başlığı Soru Sayısı

Öğrenme ve Öğretme Süreçleri 15

Ölçme ve Değerlendirme 12

Özel Eğitim ve Rehberlik 15

Eğitim Araştırmaları ve AR-GE Çalışmaları 10

Eğitimde Kapsayıcılık 12

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği 10

Sosyal Etkileşim ve İletişim 10

Dijital Yetkinlik 8

Güvenli Okul ve Okul Güvenliği 8